Quinoa – GlutenVrij – Recepten – SuperFood – Beste Kwaliteit – Online Bestellen – Gratis Bezorgd v.a. €60,- Goedkoopste NatuurWinkel – korting

Biologische Super-Markt-Meer dan 1000 Biologische Producten

de buikspier succesformule banner
De Weegschaal GezondheidsWinkel
voor altijd jong 3dvd box

Alka Greens
Het 7x7 ReceptenBoek van Jasper Alblas

QUINOA                                                        QUINOA BESTELLEN              quinoa

Quinoa, trots van de indianen

Dicht bij de koffiebonen van de Illimani-koffie in het Andesgebergte van Bolivia groeit de quinoaplant. De Indianen verbouwen quinoa al meer dan 5000 jaar. De Spaanse kolonisten verboden het verbouwen en het gebruik van quinoa omdat zij dachten dat de Indianen speciale krachten uit dit voedsel haalden. Daardoor werd het alleen nog hoog in de Andes op afgelegen plekken verbouwd. Aan deze moedige Indianen en het feit dat het een zeer sterke plant is hebben we te danken dat quinoa nog steeds bestaat. Quinoa zijn zaden, die lijken op  graankorrels.
Het kan op zeer arme grond groeien en zelfs vrieskou heeft geen invloed op de groei. De plant is familie van de spinazie, de bladeren worden in Bolivia als groente gegeten. De kleine witte graanbolletjes (vergelijkbaar met couscous) worden gekookt.

Wat overblijft wordt gevoerd aan de dieren. Quinoa is nooit meer het volksvoedsel geworden dat het was voordat de Spanjaarden voet aan wal zetten. Tarwe is goedkoper doordat de overheid de import hiervan uit Europa en de Verenigde Staten subsidieert. Voor een groot deel van de Boliviaanse bevolking is quinoa hierdoor te duur en de rijken willen het niet eten omdat zij het ‘Indianenvoer’ vinden. De lokale voedselproductie wordt nog verder verstoord door de buitenlandse voedselhulp.

Quinoa is een voedzaam gewas. Het bevat eiwitten, mineralen, vitaminen en plantaardige vetten.

Quinoa is voedzaam, glutenvrij en is in veel gerechten te gebruiken. Een perfekt alternatief voor rijst, pasta en aardappelen.

Tropische Quinoa Smoothie

Ter voorbereiding voor uw quinoa smoothie. Spoel de quinoa af met water om de bittere saponine te verwijderen. Als je de quinoa kookt is de juiste verhouding 1 kopje quinoa tegenover 2 kopjes water. Kook de quinoa gedurende 10-15 minuten tot al het water is opgenomen. Je moet goed opletten dat in de laatste fase je stopt met koken als al het water is geabsorbeerd., dit om plakken te voorkomen. Je kunt quinoa ook rauw verwerken.
In dat geval , laat je de quinoa 1 nacht weken,1 kopje quinoa ’s met 1 kopje water. De quinoa is dan behoorlijk knapperig en dient ook nog even afgespoelt te worden voordat deze in de smoothie gaat.
Quinoa kan dus rauw gegeten worden na een nacht weken.Rauwe quinoa is moeilijker te verteren dan gekookte quinoa, maar het behoudt op deze manier wel meer voedingsstoffen.

1 kopje melk
( amandelmelk,kokosmelk,… aan jouw de keus)
1/2 kop ananas
1/2 kop mango
1/2 kop gekookte quinoa
2 eetlepels geraspte kokos
1/2 theelepel vanille

Begin met de melk en de quinoa in de blender te mixen en voeg vervolgens ,       
stap voor stap de overige ingrediënten toe. Even in de koelkast en klaar!

 

 

Superfoods, supplementen en natuurvoeding

Voor Altijd Jong !
Praktische Tips,Advies en Coaching voor meer Energie,Een Mooiere Huid en een Slanker Lichaam

 3DVD-SET “VOOR ALTIJD JONG” 

VoorAltijdJong_DVD_disc

bol.com snel op gewicht

het 7x7 receptenboek begin direct met afvallen

Van Avocado Olie tot Z BolCom 

Gratis verzending bij bol.com

Advertenties

Een reactie op “Quinoa – GlutenVrij – Recepten – SuperFood – Beste Kwaliteit – Online Bestellen – Gratis Bezorgd v.a. €60,- Goedkoopste NatuurWinkel – korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s