KotoBuki Matcha – Ceremoniéle Japanse thee

MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

KOTOBUKI MATCHA
KOTOBUKI MATCHA

Biologische Kotobuki Matcha is een Japanse ceremoniële groene thee.

“Kotobuki ” betekent in het Japans ‘lang leven’ .De Matcha bestaat uit het gemalen blad van de Camellia Sinensis. Met een granietmolen worden de jonge, hele blaadjes op lage snelheid (+/- 40 gram per uur) vermalen tot een groen poeder .

Kotobuki Matcha wordt op 600 meter hoogte geoogst, ver van industrie en dorpen verwijderd midden in de bergen.

 De laatste vier weken voor de oogst worden de theeplanten met matten of zeilen in de schaduw geplaatst. De plant reageert hierop met een verhoogde productie van chlorofyl en zeer veel aminozuren. Tijdens de oogst worden alleen de fijnste theeblaadjes geselecteerd. Deze worden vervolgens gestoomd, gedroogd en verpulverd. KotoBuki Matcha wordt met name gebruikt tijdens de officiële Japanse theeceremonie en is bijzonder rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen.

 

 

De KotoBuki Matcha verschilt van groene thee , omdat je bij Matcha niet slechts het aftreksel drinkt zoals bij groene thee, maar het hele blad al drinkend eet met al haar voedingstoffen Heel fijn vermalen en gemakkelijk opneembaar .

Bronnen : Wikipedia, Aman Prana

GROENE THEE

       

Catechinen, een subklasse van de flavonoïden, zijn interessante voedingstoffen met dito eigenschappen. Groene thee is één van de rijkste natuurlijk bronnen van catechinen, met name van epigallocatechinegallaat (EGCG) dat momenteel sterk in de belangstelling staat. In chocolade, zwarte thee, druiven en wijn worden kleinere hoeveelheden catechinen aangetroffen. Zwarte thee wordt gefermenteerd voor het stomen en drogen, waardoor de flavonoïden helemaal verloren gaan.

De hoeveelheid catechinen in een kop groene thee kan variëren en is onder meer afhankelijk van de hoeveelheid groene thee en de tijd die de thee heeft staan trekken. In een gemiddelde kop groene thee zitten ongeveer 50-100 mg catechinen, maar in sterke thee van hoge kwaliteit kan dit oplopen tot zo’n 150 mg.  

Bronnen: Wikipedia,  Mak KC, Reeves MS, Farmer M, et al. Green Tea Catechin Consumption Enhan¬ces Exercise-Induced Abdominal Fat Loss in Overweight and Obese Adults. J. Nutr. December 11, 2008.

MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

Advertenties

2 reacties op ‘KotoBuki Matcha – Ceremoniéle Japanse thee

 1. Ik ervaar deze kunst van eten of leven als kwalitatief beter leven ben blij want al deze raad uit de boeken hebben me opnieuw herboren ..was 93 kilo had geen adem als ik de trappen op moest..had een tia gekregen..Toen was ik erg geschrokken moest aan allerlei pillen..dat kunt u voorkomen door de raad van jesse jurglen katja en nog meer vrienden van hun die deze manier van leven promoten.Ben nu al twee jaar bezig om langzaam deze gewoontes over te nemen ..en het is me aardig gelukt ..zelfs met een klein budget ..voel me echt tien jaar jonger ..fitter slanker en blij dat ik me lichaam nu tegemoet komt..zou u ook moeten doen ..begin eerst er kennis op te doen ..om u zelf te overtuigen ..me man doet ook mee we zijn een stuk gezonder en slamker van maat 46 naar 42 geworden ..dank je voor het delen van jullie kennis ..gr carin

  1. Kennis opgedaan
   Ontgift
   Ontzuurt
   Smootties
   Kettbelkoefeningen
   biofood rauwfood
   Mentaal sterker geworden
   Japanse superfoods
   Gefilterd water
   theen koffie
   juiste vetten
   Superfoods
   Boekweitvlokken
   Eieren biologische zaden noten vis bessen
   Met deze middelen heb ik me gezonder gemaakt ..langzaam … veranderen ..je krijg support van jesse van de velden en van katja en nieuwsbrieven van ron en jurlen ..you tube kan je je aboneren op hun karnalen succes…. hou echt van je zelf ..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s