Omega-3 – KrillOlie – VisOlie – Astaxanthine – FosFoLipiden – Triglyceriden

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

KRILLOLIE

Krillolie wordt gemaakt van krill, kleine garnaalachtige schaaldieren die een bron zijn van omega-3 vetzuren . Krillolie bestaat uit een unieke & complexe combinatie van verschillende voedingstoffen die allen samenwerken om de opname van omega-3 vetzuren te vergroten. Het ingrediëntenprofiel van krillolie overtreft dat van visolie .

De voor de mens essentiële omega-3 vetzuren kunnen niet door het menselijk lichaam zelf worden aangemaakt en dienen daarom uit de voeding opgenomen te worden. Het typisch westerse voedingspatroon bevat echter zeer weinig omega-3  vetzuren .

Krillolie in vergelijking tot Visolie :

De omega-3 vetzuren in krillolie zijn niet gelijk aan de omega-3 vetzuren uit visolie. In tegenstelling tot visolie bevat krillolie voornamelijk omega-3 vetzuren die gebonden zijn aan fosfolipiden ook wel bekend als omega-3 fosfolipiden. De omega-3 vetzuren in visolie bestaan voornamelijk uit omega-3 triglyceriden.

De binding aan fosfolipiden zorgt er tevens voor dat de omega-3 verzuren uit krillolie direct beschikbaar zijn voor het lichaam omdat ze in tegenstelling tot omega-3 triglyceriden niet verteerd hoeven te worden.

Een kijk naar de verschillende functies van fosfolipiden en triglyceriden in het lichaam geeft een duidelijk beeld in de rollen die ze vervullen. Fosfolipiden zijn bouwstenen van cellen terwijl triglyceriden in het lichaam worden gebruikt als energie. 

Astaxanthine

Krillolie bevat in tegenstelling tot visolie astaxanthine, dit  is een carotenoïde, een xantofyl, een waardevolle voedingsstof.

Fosfatidyl Choline

Dit is de meest voorkomende fosfolipide in krillolie. Fosfatidyl choline is een voorloper van de neurotransmitter acetylcholine, welke noodzakelijk is voor een goede prikkeloverdracht tussen hersencellen en voor spiercontrole. 

Krill staat onderaan in de voedselketen en wordt gevangen in de schone wateren rondom Antarctica. krillolie is hierdoor vrij van kwik, PCB’s, zware metalen en andere toxines.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Krill is een goed voorbeeld van een vernieuwbare voedselbron. Krill behoort met zijn vierhonderd miljoen ton zelfs tot de grootste biomassa in de oceaan. Overbevissing speelt bij het produceren van krillolie geen rol mede door de grote beschikbare hoeveelheden, vangstquota’s en de snelle regeneratie capaciteit van krill. De vangstquota is op dit moment vastgesteld op vier miljoen ton per jaar. Doordat bij de vangst van krill met speciale netten en vangstmethoden wordt gewerkt, worden andere oceaandieren gespaard.

Bron : Wikipedia

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

 

Voor Altijd Jong !
Praktische Tips,Advies en Coaching voor meer Energie,Een Mooiere Huid en een Slanker Lichaam

 3DVD-SET “VOOR ALTIJD JONG” 

VoorAltijdJong_DVD_disc

het 7x7 receptenboek begin direct met afvallen

Van Avocado Olie tot Z BolCom 

Gratis verzending bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s