Bitter Meloen / Bitter Melon

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens
 

BITTER MELON / BITTER MELOEN

Bitter meloen, ook wel bekend als bitterkomkommer, sopropo, balsempeer, bitter melon, bitter gourd, karela, goya, en kugua .

De Bitter meloen (Momordica Charantia ) behoort tot de familie van Cucurbitaceae waar pompoenen en kalebassen ook toe behoren en groeit in tropische landen zoals Oost Afrika, Azie, het Caraïbisch gebied & Zuid-Amerika, waar het als voeding en medicijn wordt gebruikt. Het fruit dankt haar naam aan de enorm bittere smaak.Men gebruikt zaden,fruit, bladeren en de stam van de plant. Als medicijn is het fruit het meest veilig gebleken.Aan verschillende bestanddelen in de Bitter Meloen worden bloedsuikerverlagende eigenschappen toegeschreven of hebben werkingsmechanismen die diabetes positief zouden beïnvloeden. Het gaat om sterioidale saponinen bekend als de charantines, insuline-achtige peptiden en alkaloïden.
Er is veel onderzoek gedaan naar deze plant.Veel pre-klinische studies hebben de anti-diabetische en hypoglykemische effecten van Momordica Charantia beschreven vanuit verschillende mechanismen. Alleen al in Pubmed zijn er 217 artikelen verschenen over dit gewas.

Bronnen : Samenvatting – Wikipedia, Gezondheidswebblog, Ayu.nl

 

 

superfood bolcom banner gezonde levensstijl

 

 

 

Wordt Meester Over Uw Gewicht & Bloedsuiker Dankzij Dit Specifieke Diabetes Dieet

BodyWatch beweegt tot gezonder leven

Bent U ook op zoek naar de unieke combinatie van voeding, motivatie én praktische haalbaarheid om diabetes in toom te houden?

Wellicht heeft u diabetes of “pre-diabetes” en wilt u het gebruik van medicijnen voorkomen of terugbrengen. Een dieet laag in suiker (koolhydraten) helpt. Maar wat eet u precies wel én niet? Hoe houdt u het vol, zonder trillerig te worden of honger te lijden? En is het wel gezond om als diabeet blindelings een koolhydraatarm dieet te volgen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s