AloeVera – Aloïne

superfood bolcom banner gezonde levensstijl

ALOË VERA

ALOE VERA

De Aloë Vera-plant wordt al eeuwenlang beschreven en geprezen. Het aantal verzorgingsproducten en voedingssupplementen op basis van aloë vera is dan ook nauwelijks bij te houden. 

Er bestaan honderden soorten aloë-planten. De meest bekende is ongetwijfeld de Aloë Barbadensis, in de volksmond Aloë Vera (echte aloë) genoemd. Deze plant is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt als de meest krachtige soort beschouwd. Het is een vetplant met dikke, puntige bladeren.

Reeds eeuwenlang speelt de plant een belangrijke rol in de Ayurveda Naar de  eigenschappen van deze plant wordt al meer dan 50 jaar onderzoek verricht. Wetenschappers hebben uiteenlopende meningen over welke stoffen in aloë Vera nu precies welke werking hebben. 

MODETREND
Maurice Godefridi is als voorzitter van de Vlaamse Herboristenvereniging al meer dan 20 jaar dagelijks bezig met de eigenschappen en voedingstoffen van planten. Hij nuanceert de eigenschappen die aan de Aloë Vera worden toegeschreven een beetje.

‘Aloë Vera is zeker een plant met een breed palet aan interessante voedingsstoffen en eigenschappen. Spijtig genoeg wordt het product de jongste jaren te veel gecommercialiseerd en uitgebuit. Niet alle beweringen die over Aloë Vera de ronde doen, zijn juist’, zegt hij.

‘Om te beginnen moet een onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende delen van de plant. De plant heeft vlezige bladeren die soms tot 5 centimeter dik kunnen zijn. Wanneer je die bladeren opensnijdt, komt net onder de schil een bitter, geel sap vrij.

Dat noemen we de aloëhars of aloïne. Dit middel wordt reeds van oudsher gebruikt en bescheven. De rest van de bladeren bevat een dikke, slijmachtige substantie die meestal aloëgel genoemd wordt. Het is vooral deze gel die momenteel bijna een modetrend is .

Aloë Vera bevat zeer veel verschillende interessante voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld, vitaminen, mineralen , aminozuren,suikers en enzymen. 

Het sap van de plant kan zowel uitwendig als inwendig gebruikt worden. 

Bronnen: Wikipedia,  Caroline Stevens, uit Goed Gevoel , augustus 2009

de buikspier succesformule banner
De Weegschaal GezondheidsWinkel
voor altijd jong 3dvd box

Alka Greens

 

superfood bolcom banner gezonde levensstijl

Superfoods zijn al eeuwenoud. Van granen, bessen en zaden zijn de geweldige eigenschappen in de laatste jaren opnieuw ‘ontdekt’. Puur natuur en uiterst gezond. Welke superfoods zijn er, wat zijn de gezonde kenmerken en hoe gebruik je het in de keuken? Superfoods,Smoothie Recepten,SportVoeding,Fitness Artikelen,Alles voor een Gezonde LeefStijl kun je Online Bestellen, bij het Beste,Grootste en GoedKoopste Online WinkelCentrum : Bol.Com.

gratisverzending

Gratis Bezorgd vanaf €20,- en mocht u niet aan dit bedrag komen slechts €1,99 bezorgkosten.

bol.com snel op gewicht

Begin je dag niet alleen gezond, maar ook super lekker met een smoothie. Beetje inspiratie nodig? We hebben de beste boeken met de lekkerste recepten voor smoothies. Heerlijk toch?    AfvalRace plan van AanPak

Laat je handen maar wapperen en haal je voetjes van de vloer. Tijd om in beweging te komen met onze laatste fitnesstrends. Een beetje streng zijn voor jezelf en gewoon doen. 3-2-1, go!          Collages5Bekijk Alle HardLoop Trends

superfood bolcom banner gezonde levensstijl

 

gezonde groene smoothie recepten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s