Zeoliet Vulkanisch Mineraal

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

ZEOLIET

Zeoliet is een natuurlijk vulkanisch mineraal. Zeoliet dat al miljoenen jaren geleden ontstaan is doordat vulkanische as in zeeën terecht kwam. De vulkanische asdeeltjes reageerden met de zoutionen van de zee en vormden op de bodem een soort kleilaag. Deze poreuze kleilaag heeft zich in der jaren ontwikkeld tot het vulkanische gesteente

De Zweedse mineraloog Cronstedt gaf in de 18e eeuw het gesteente een naam, hij noemde het zeoliet. Het woord zeoliet is van Griekse oorsprong, het betekent kokende stenen. Die naam refereert aan het water vasthouden door zeoliet. Als zeoliet verhit wordt, dan staat het het vastgehouden water als waterdamp af. Zeolieten bestaan uit microscopisch kleine, onderling verbonden kristallen, met een duidelijk omschreven structuur.

Zeoliet combineert de vier elementen; lucht, aarde, water en vuur.
Zeolieten zijn mineralen en behoren tot de zogeheten tectosilicaten; deze zijn opgebouwd uit silicium, aluminium en zuurstof atomen. Deze atomen vormen een tetraëder, welke op hun beurt weer kooien vormen. Hierdoor krijgt de Zeolite een zeer poreuze structuur, wel zeer regelmatig van structuur, waarbij de aaneengeschakelde kooien kanalen vormen. Dit maakt Zeolite geschikt als “moleculaire zeef”. Belangrijke eigenschappen zijn het sterk adsorberend vermogen (binden van stoffen), ionenuitwisselaar (negatief tegen positief) en katalysator (aanjager chemische processen). Wat is het geheim van Zeolite? De speciale bereiding; Clinoptilolite is een in de natuur veel voorkomend vulkanisch mineraal dat behoort tot de Zeolite groep. De tribomechanishe bereiding zorgt ervoor dat de al uit onderzoek bekende en uitstekende adsorberende eigenschappen van Zeolite ook bruikbaar zijn voor humaan gebruik. En het  is een uiterst precies opneembaar poeder dat per gram een opnameoppervlakte heeft van 1000 m2! 

Ons lichaam heeft zuurstof als brandstof (energie) nodig om lichamelijke en geestelijke inspanningen te verrichten. Bij het leveren van deze prestaties komen afvalstoffen, zogenaamde vrije radicalen, vrij. Het zijn hoogreactieve deeltjes die onze lichaamseigen verbindingen, zoals eiwitten en vetten, aantasten. Een overdaad aan vrije radicalen, bekend als oxidatieve stress, is medeverantwoordelijk voor het niveau van onze sportieve prestaties en tast ons immuunsysteem aan. Het is dus van belang voor ons lichaam en allerlei biologische processen om dit te voorkomen. 

Het actieve mineraal Zeolite vermindert de verzuring van de spieren
Zeolite is een kristallijn mineraal dat de waardevolle eigenschap bezit om veel verschillende soorten gas, vocht, petrochemische afval, zware metalen, radioactieve elementen en een grote verscheidenheid van oplossingen te kunnen adsorberen. Middels een speciale bereidingswijze is Zeolite nu ook beschikbaar voor humaan gebruik. Het geheim schuilt in de uiterst precieze, microscopische opbouw, zodat per gram Zeolite een opname oppervlakte ontstaat van 1000 m2. Zeolite filtert in het maag-darmkanaal de zware metalen, gifstoffen, zodat het ontstaan van vrije radicalen aanzienlijk wordt verminderd. 

Dolomiet (Calcium en Magnesium) versterkt spieren en weefsels
Essentiële mineralen voor botten, voor het samentrekken van de spieren en niet te vergeten spelen ze een rol bij de energiestofwisseling in ons lichaam. Het zorgt dat onze spieren goed functioneren en zijn nodig voor de opbouw van onze botten en spieren.

Bron : Wikipedia 

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

 

Voor Altijd Jong !
Praktische Tips,Advies en Coaching voor meer Energie,Een Mooiere Huid en een Slanker Lichaam

 3DVD-SET “VOOR ALTIJD JONG” 

VoorAltijdJong_DVD_disc

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s