Witte KidneyBonen

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner

De Witte Kidneybonen

witte kidney bonen

De Kidneyboon, dankt zijn naam aan zijn niervormigheid en zou je ook nierboon kunnen noemen echter, de naam “kidneybonen” is meer ingeburgerd en vind je ook hoofdzakelijk als vermelding op verpakkingen. De “ Phaseolus vulgaris “ is de meer wetenschappelijke naam van deze bonen, die oorspronkelijk uit Peru komen. De Witte Kidneybonen werden verspreid over Zuid- en Midden-Amerika als gevolg van de levendige handel en ontdekkingsreizen. Bonen werden in Europa in de 15e eeuw geïntroduceerd door de Spaanse ontdekkingsreizigers, die terugkeerden van hun reizen uit de verschillende werelddelen.

De bonen hebben diverse kleuren en vormen, zijn zeer voedzaam en niet al te duur. Witte Kidneybonen zijn een goede bron van vezels, eiwitten, vitamine B1, fosfor, ijzer, koper, magnesium, mangaan, kalium en vitamine K en weinig vet.

Extracten van de Witte Kidneybonen worden gemaakt van de noordelijke Witte Kidneyboon. Het extract wordt gekenmerkt als amylase remmer wat betekent, dat het samenwerkt met het enzym dat verantwoordelijk is voor de afbraak van koolhydraten tot glucose.

Extract van Witte Kidneybonen zorgt er voor dat de koolhydraten onverteerd door het lichaam gaan, zodat ze niet worden omgezet in vet.

Veel bonensoorten bevatten van nature een giftige stof die kan leiden tot vrij ernstige verstoring van het maagdarmstelsel. Deze giftige stoffen kunnen worden verwijderd door de bonen goed te koken. Daarom mogen bonen niet rauw worden gegeten. Witte Kidneyboon extracten en/of extract poeders ondergaan een verwarmingsproces dat effectief is bij het verwijderen van de giftige stof, waardoor deze veilig te consumeren zijn.

Recent is het gebruik van Witte Kidneybonen gericht op het vermogen om de opname van zetmeel te blokkeren. Normaal gesproken verteert het lichaam koolhydraten tot suikers, die vervolgens rechtstreeks naar de bloedbaan worden geleid en worden afgezet als vet. Bij onderzoek zag men dat het extract van de Witte Kidneyboon voorkomt dat de maag koolhydraten afbreekt tot enkelvoudige suikers, zodat de calorieën niet opgenomen worden in het lichaam. De bonen worden gezien als een natuurlijke ondersteuning bij gewichtverlies en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel .

Extracten van Witte Kidneybonen zijn o.a. verkrijgbaar als capsules en in tablet- of poedervorm. Het poeder kan worden toegevoegd aan bijvoorbeeld smoothies, sappen en shakes.

Bronnen : Wikipedia,Benseng.com

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner

Gezonde Ebooks – Top 10 – Voeding + Bewegen

GEZONDE EBOOKS TOP10 -

gezonde groene smoothie receptenMEER INFORMATIE

paleo-revolutieMEER INFORMATIE

gezonde_gewoontes_cover_300gezonde gewoontes newMEER INFORMATIE

40 SUPERVOEDING RECEPTENMEER INFORMATIE

fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

202-Heerlijke-Recepten-Voor-Een-Platte-Buik-MEER INFORMATIE

VETKILLER 320 - 360 WORKOUTMEER INFORMATIE

paleo-toetjes-boekMEER INFORMATIE

vitadis slanker leven planMEER INFORMATIE

gezonde groene smoothies - workout tips - gezonde recepten

MEER INFORMATIE

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s