Oil Pulling – Olie Trekken / Spoelen – Ayurveda

Gezondheid algemeen
Oil Pulling / Olie trekken/spoelen

                                 Oil-Pulling-Therapy

Oil pulling is niet alleen één van de oudste doe-het-zelftechniek uit de Ayurveda, maar bovendien eenvoudig toe te passen en zeer goedkoop.

Het spoelen van olie stamt uit de ayurveda, een oeroude Indische voedingsleer. Aan deze voedingsleer ontleent de moderne mens steeds meer technieken die ons terugbrengen naar de natuur. Het is Dr.Med.F.Karach, die de techniek van oil pulling opnieuw onder de aandacht bracht en zijn resultaten hieromtrent deelde met een select gezelschap. .

Oil pulling betekent zoveel als het trekken en duwen (spoelen) van olie tussen de tanden en in de gehele mondholte. Je neemt dus een eetlepel olie in de mond en begint dan de mond als het ware te spoelen met de olie. Je stuurt de olie daarbij onophoudelijk in de gehele mondholte rond en zuigt, perst, kauwt, trekt en beweegt de vloeistof ook tussen alle kieren en spleten van je tanden. Dit hou je ongeveer vijftien tot twintig minuten vol. In het begin voelt de olie aan als een stugge, gladde, moeilijk te hanteren massa in je mond. Maar naarmate de minuten verstrijken ervaar je hoe ze zich vermengt met speeksel en steeds dunner wordt. Vermijd het inslikken van olie want na de vermelde tijd zit ze vol bacteriën die niet naar binnen maar naar buiten moeten.

Oil pulling – Stap voor Stap :

Koop zonnebloem, sesamolie, olijfolie van eerste persing. Liefst van biologische oorsprong. Het is ook

mogelijk hiervoor ongeraffineerde kokosolie te gebruiken.

Doe de behandeling altijd op je nuchtere maag, bij voorkeur ’s ochtends. Lukt dit niet, dan kan je ook op andere tijdstippen olie trekken. Let er wel op dat er drie volle uren liggen tussen het ogenblik waarop je met de olie begint en je laatste maaltijd. Tussen het olie trekken en je laatste drankje dient zeker een half uur te zitten.

 Neem 1 eetlepel olie en breng die hoeveelheid in je mond.

 Kauw, duw, stuw, trek, zuig en beweeg de olie onophoudelijk in je mond en tussen je tanden.

Vermijd zoveel mogelijk het doorslikken van olie. Ze bevat zeer veel toxines.

 Hou dit vijftien tot twintig minuten vol.

Spuw de olie tenslotte uit in het toilet. Niet in de wasbak of gootsteen omdat ze wemelt van bacteriën in hun beginstadium.

Hou de kleur van de uitgespuwde olie in het oog. Is de kleur wit? Dan heb je lang genoeg gespoeld. Is ze nog geel? Dan moet je ofwel meer bewegingen maken met de olie of nog langer spoelen en trekken.

Spoel daarna je mond grondig schoon met lauw water waarin wat zeezout is opgelost. Je kan desgewenst bijkomend je tanden en tong poetsen.

Bronnen : Wikipedia, Hetblad.be, Oilpulling.org

 

Voor Altijd Jong !
Praktische Tips,Advies en Coaching voor meer Energie,Een Mooiere Huid en een Slanker Lichaam

 3DVD-SET “VOOR ALTIJD JONG” 

VoorAltijdJong_DVD_disc

 

Gratis verzending bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s