MagnesiumOlie – MagnesiumChloride – Mineraal – Vonk van het Leven

Biologische Super-Markt-Meer dan 1000 Biologische Producten
MAGNESIUM                                                                       

Magnesium is een meer dan  interessant mineraal en wordt ook wel eens beschreven als ” de vonk van het leven ” mede doordat magnesium een zeer belangrijk element is, dat onze onverdeelde aandacht verdient. Het Chinese teken “Mei” is samengesteld uit de symbolen voor “ mineraal ” en “ mooi ”. In de top drie van de meest essentiële levensbehoeftes van een mens staat magnesium op drie; voorafgegaan door zuurstof en water. Een goed magnesiumgehalte in het lichaam is de basis voor een goede gezondheid. 

In Nederland is de bodem zeer arm aan het element magnesium. Het gebruik van kunstmest én de industriële voedingsbewerking heeft over het algemeen tot gevolg dat veel mensen in Nederland lijden aan klachten die worden veroorzaakt door min of meer ernstige chronische tekorten van vooral magnesium. Ook zorgen factoren als stress, medicijngebruik, luchtvervuiling, vaccinaties en electrosmog voor een sterke daling van het magnesiumgehalte in het lichaam.

Magnesium reguleert maar liefst 325 enzymen in ons lichaam en heeft vele functies zoals bijvoorbeeld:

– De signaaloverdracht door middel van ons centrale zenuwnetwerk.

– Het onderhouden en gezond functioneren onze spieren en spierweefsel.

– Het verstevigen van het menselijke skelet.

– Het ondersteunen van de menselijke stofwisseling.

– De bijdrage aan onze fysieke energiehuishouding.

Magnesium is één van de meest voorkomende mineralen in ons voedsel en is in zo goed als alle bekende en minder bekende voedingsbronnen terug te vinden.  U kunt hierover veel informatie vinden op het internet of in een grote verscheidenheid aan literatuur die gespecialiseerd is in voeding en voedingswaarden. De dagelijks benodigde hoeveelheid magnesium ligt volgens de gezondheidsraad op 300-350 milligram voor volwassen mannen en op 250-350 milligram voor volwassen vrouwen. Het is belangrijk om te weten dat er ook bepaalde mineralen en voedingsstoffen zijn, die de opname van magnesium bemoeilijken of afremmen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij mineralen zoals fosfor en zink. Ook is dit het geval bij voedingsvezels, die bijvoorbeeld veel voorkomen in verschillende soorten fruit, groenten en granen. Ook is het absorptiegehalte afhankelijk van de hoeveelheid eiwitten die aanwezig zijn in voeding. Over het algemeen zal het echter zelden of nooit een probleem zijn om genoeg magnesium binnen te krijgen, aangezien het, zoals net ook vermeld, in bijna alle voedingsbronnen voorkomt. Dit zijn dan natuurlijk wel natuurlijke voedingsbronnen (groeten, fruit, en dergelijke) en geen voorbewerkte en verpakte voedingsproducten uit de supermarkt. Wat ook mogelijk is, al is dit ook heel zelden het geval, is dat men een overschot of teveel aan magnesium binnen krijgt. Dit kan leiden tot diarree, wat eigenlijk het enige bekende bijverschijnsel is van een overschot aan magnesium.

MagnesiumChloride – Magnesiumolie

Magnesiumchloride is ook een belangrijk bestanddeel van het zout in de Dode Zee en wordt om zijn belangrijke eigenschappen al vele jaren beschreven en geprezen. Magnesiumolie is magnesiumchloride met zuiver water, dat door zijn olie-achtige structuur, de naam magnesiumolie heeft gekregen. Magnesiumolie wordt zeer goed door de huid opgenomen en is hierdoor zeer geschikt om het magnesiumgehalte in het lichaam aan te vullen. Onder Veendam in de Zechstein evaporieten, worden magnesiumchloride en andere mineralen verwerkt tot magnesiumolie en aanverwante producten. ZechStein komt uit het duits, Zech = Mijn en Stein = Steen, oftewel mijnsteen. Magnesiumolie kent vanwege de interessante samenstelling en eigenschappen vele toepassingen.

Bronnen: Wikipedia, Fonteine.com, Menssana.nu, Zechsal

 

 

 

Voor Altijd Jong !
Praktische Tips,Advies en Coaching voor meer Energie,Een Mooiere Huid en een Slanker Lichaam

 3DVD-SET “VOOR ALTIJD JONG” 

VoorAltijdJong_DVD_disc

 

 

 

Gratis verzending bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s