Koken zonder E-Nummers

Wist je dat jouw voeding vol zit
met onnatuurlijke stoffen?
En dat deze schadelijke gevolgen kunnen
hebben voor jouw gezondheid?

 

Bron : Miss Natural

Eva-van-Zeeland-Miss-Natural

Hallo, ik ben Eva van Zeeland van Miss Natural Lifestyle en ontdekte tijdens mijn opleiding orthomoleculaire geneeskunde de risico’s en nadelen van E-nummers. Voedingsmiddelen kunnen tijdens het bewaren hun eigenschappen verliezen. Denk hierbij aan verlies van kleur, geur, smaak, structuur en van de houdbaarheid. Om ervoor te zorgen dat deze eigenschappen blijven bewaard, worden hulpstoffen ofwel additieven toegevoegd aan een product. Hulpstoffen worden ook toegevoegd om een product aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld om het extra kleur of glans te geven.

 

Onze voeding ziet er door toevoegingen beter uit en we kunnen het langer bewaren. Maar dat zijn niet de enige effecten van deze ‘hulpstoffen’. Ze kunnen namelijk ook onze gezondheid schaden! Vaak worden wij als consument door fabrikanten voor het lapje gehouden en staan er op de verpakking kreten als ‘zonder toegevoegde E-nummers’ of ‘nu zonder smaakversterkers’.

Vervolgens kijk je in de ingrediëntenlijst en zie je inderdaad dat er geen E-nummer te vinden is.

Helaas is dat niet altijd waar. Ook al staat in de ingrediëntenlijst op de verpakking van een voedingsmiddel geen E-nummer, toch kunnen deze er wel degelijk in zitten. Een E-nummer heeft namelijk ook een ‘gewone naam’.

 

e-nummers-opzoeken

Ik vind dit een kwalijke zaak, omdat E-nummers allerlei klachten kunnen veroorzaken, zoals hoofdpijn, hyperactiviteit, slapeloosheid, astma, eczeem, netelroos, neusverkoudheid en maag-darmstoornissen. Omdat er zoveel verschillende benamingen zijn en in veel producten waarvan men het ook niet verwacht E-nummers worden gestopt, weten we niet hoeveel we ervan binnen krijgen. En omdat aan zoveel voedingsmiddelen verschillende E-nummers zijn toegevoegd, kun je E-nummers in allerlei denkbare combinaties binnenkrijgen. Het is mogelijk dat een E-nummer op zichzelf geen ongewenst effect heeft, maar samen met een andere stof wel.”

 

Je hoeft geen topkok te zijn om je lichaam
te geven wat het nodig heeft!

 

Samen met mijn team heb ik voor jou de cursus ‘Koken zonder E-nummers’ ontwikkeld. Binnen 30 dagen leer je alles over schadelijke en niet-schadelijke E-nummers, de verschillende benamingen, waar je ze in kunt vinden en hoe je ze kunt vermijden.

In-de-supermarkt

 

Zo wordt het boodschappen doen voor een E-nummervrij leven een stuk makkelijker!

MEER INFORMATIE

 

 

 

Cursus-Box-Koken-zonder-E-nummers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s