Hennep, Biologisch, Beste Kwaliteit

Ontdek

HENNEPZAAD

Hennep ook wel de Cannabis sativa, is een eenjarige plant uit de hennepfamilie (Cannabaceae). Zij is tweehuizig en bloeit met groenachtige bloemen. De meeldraad bloemen (m) staan in pluimen en de stamperbloemen (vr) staan in de bladoksels in aren. De bladeren zijn lang gesteeld met vijf tot wel negen lancetvormige slippen en zijn grof gezaagd. De plant wordt 1 tot 4 meter hoog afhankelijk van omgeving en klimaat.

Het hennepzaad is eetbaar, voedzaam en is een bron van onverzadigde vetzuren,vitaminen en mineralen. Het wordt onbewerkt gebruikt als vogelzaad onder de naam kempzaad. Kempzaad werkt op zangvogels zoals haver op een paard. Van Boeddha wordt beweerd dat hij in zijn ascetische periode één kempzaadje per dag at. Vissers gebruiken het zaad als aas. Uit het zaad kan ook een spijsolie worden geperst, die in vroeger eeuwen in Europa veel werd gebruikt, maar thans in onbruik is geraakt.

In de keuken wordt hennepolie gebruikt bij de bereiding van koude gerechten. Het is niet geschikt voor gebruik op hoog vuur.
In Duitsland worden hennepextracten tot bier verwerkt in sommige landen tot alcoholvrije dranken of siroop. Henneparoma is soms moeilijk te onderscheiden van hop, een andere plant uit dezelfde familie die veel vaker in bier voorkomt.

Cannabis is sinds september 2003 in Nederland als medicijn verkrijgbaar in de apotheek.Medicinale cannabis wordt in de apotheek alleen verstrekt op doktersrecept. Het gaat hier meestal niet om de ruwe vorm, de bladeren, maar om een bewerkte vorm ervan.  Medicinale cannabis wordt meestal niet gerookt, maar gedronken in thee of ingenomen met een speciale verdamper.

Hennepzaadolie bevat circa 20% alfa-linoleenzuur en 60% linolzuur. Dit zijn essentiële vetzuren; vetzuren die nodig zijn omdat ons lichaam die niet zelf kunnen aanmaken.   Hennepolie wordt  gebruikt in schoonheidsproducten voor huid en gezicht. Daarnaast wordt hennepmeel gebruikt bij de bereiding van deegproducten omdat het glutenvrij is, wat belangrijk is voor mensen die allergisch zijn voor gluten.

 Gepelde hennepzaad is heerlijk romig en heeft een nootachtige smaak. Gepeld hennepzaad is te verwerken in allerlei soorten shakes, smoothies en/of lassies. Ook zijn de zaden verrukkelijk in notenmixen, salades en soepen. De hennepzaden kunnen ook vermalen worden tot meel, waarna je er glutenvrije koek of brood mee kan bakken of er hennepmelk van kan maken. Hennepzaad neemt veel vocht op,daarom is het belangrijk om genoeg te drinken als je hennepzaden gebruikt bij de maaltijd.

Hennep behoort tot de familie van de moerbei en is één van de oudst bekende planten ter wereld.Deze traditionele plant komt,zover men weet, oorspronkelijk uit Centraal-Azië en het gebruik ervan gaat vermoedelijk terug tot in het stenen tijdperk. Hennep bevat talrijke goede eigenschappen en is door de eeuwen heen door verschillende uiteenlopende culturen gebruikt,zoals de oude Indiërs, Mesopotamiërs, Sumeriërs, Perzen, Egyptenaren maar ook, inheemse stammen in Midden-Amerika. De hennep waar hennepzaden en hennepolie van worden gemaakt wordt ook wel industriële hennep genoemd .

In hennepzaad zitten geen gluten, waardoor het uitstekend past in een glutenvrij voedingspatroon

Bron : Wikipedia

Allerhande Recepten met Hennepzaad  MEER INFORMATIE

Ontdek

Hennepzaad Smoothie BosVruchten

hennepzaad smoothie bosvruchten

4 eetlepels Hennepzaad

200 gram Frambozen

200 gram Bramen/Bosbessen

1 eetlepel Kokosolie

1 theelepel Groene Stevia of KokosBloesemSuiker 

2 kopjes Amandelmelk of Kokosmelk

Begin met de Amandelmelk/Kokosmelk en de Hennepzaadjes in de blender te mixen.Voeg vervolgens de frambozen en bramen/bosbessen toe, de kokosolie en de theelepel Groene Stevia/KokosBloesemSuiker. De gewenste dikte kun je eventueel aanpassen aan jou wens door meer of minder Amandelmelk/Kokosmelk toe te voegen.

button-meer-receptengezonde groene smoothie recepten


 

Voor Altijd Jong !
Praktische Tips,Advies en Coaching voor meer Energie,Een Mooiere Huid en een Slanker Lichaam

 3DVD-SET “VOOR ALTIJD JONG” 

VoorAltijdJong_DVD_disc

 

 

Ontdek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s