Dr.Hauschka – SkinCare – Natuurlijke Verzorging

Dr. Hauschka Cosmetica

Dr.Hauschka

Sinds 1935 ontwikkelt WALA Heilmittel GmbH producten uit de natuur. In het begin was het bedrijf WALA een pionier en avant-gardist binnen een maatschappij die geen oog meer had voor natuurlijke producten. De snelle technische ontwikkelingen leken het denken in het grotere geheel te hebben verdrongen.

Maar niet overal. Vooral antroposofische artsen waren enthousiast over het ritmische procédé, dat Rudolf Hauschka had ontwikkeld. Dankzij deze methode is het mogelijk natuurlijke geneesmiddelen zonder alcohol te produceren.

De vraag naar zijn producten moedigde Hauschka aan om in 1935 de firma WALA in Ludwigsburg op te richten. Na enkele omzwervingen vestigde het bedrijf zich in 1950 in het dorpje Bad Boll/Eckwälden, waar het bedrijf tot op de dag van vandaag is gevestigd.

Cosmetica als verzorgende aanvulling

DrHauschkaBadProducten

Rudolf Hauschka speelde al langer met de gedachte een eigen cosmeticalijn te ontwikkelen. De huid is immers ons grootste orgaan, natuurzuivere verzorgingsproducten helpen de huid zichzelf te verzorgen en te herstellen. Maar pas nadat hij kennis had gemaakt met de Weense Elisabeth Sigmund, die bij WALA ingrediënten bestelde voor het ontwikkelen van eigen cosmeticaproducten, namen zijn ideeën concrete vormen aan. Elisabeth Sigmund reisde naar Eckwälden en werkte samen met de geneesmiddelenexperts aan formules voor een gezichtsverzorgingslijn.

Samen ontdekten ze geschikte samenstellingen zonder synthetische toevoegingen. En ze creëerden geurmengsels van natuurlijke, etherische oliën.

In 1967 kwamen de eerste producten op de markt en in 1971 leidde Elisabeth Sigmund de eerste Dr. Hauschka Therapeut op.

“ In die tijd was ik met deze ideeën over natuurcosmetica een ware rebel. ” ( Elisabeth Sigmund )

Dr. Hauschka Cosmetica voelt zich nog steeds verbonden met de pioniersgeest van de oprichtingsfase: in 1999 presenteerde het bedrijf een complete make-uplijn – met natuurlijke ingrediënten en een receptuur die niet alleen schminkt, maar tegelijkertijd ook verzorgt. In 2009 werd de cosmetica uitgebreid met mondverzorgingsproducten ( Dr. Hauschka Med ).

De ingrediënten :

drhauschkaproducten

Onze duurzame schatten uit de natuur

Bij de productie van onze cosmetica gebruiken we uitsluitend grondstoffen, die te vinden zijn in de natuur. We houden rekening met de natuurlijke kringloop en dragen we bij aan ecologisch- en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Biologisch-dynamisch tuinieren

Onze tuin met heilzame planten heeft een eigen natuurlijke kringloop. Op circa 4,5 hectare kweken we op biologisch-dynamische wijze ongeveer 150 verschillende heilzame planten. Madeliefjes krijgen van ons evenveel zorg en aandacht als rozen. Bijna het volledige zaaigoed voor het volgende jaar wordt geleverd door onze eigen planten. We cultiveren meer dan 25 soorten compost, die door plantenresten in kwalitatief hoogwaardige aarde worden omgezet. Naast onze bijenvolken voelen ook andere dieren zich thuis in onze tuin. Zo is onze tuin een veelzijdige biotoop voor onze heilzame planten.

Waar diversiteit is, is leven

Sommige planten bloeien beter in hun oorspronkelijk leefgebied dan in een tuin. Hun inhoudsstoffen worden dan optimaal ontwikkeld. Ogentroost (Euphrasia) is één van die planten. Daarom plukt een specialist deze plant voor ons in de Zuid-Vogezen op een hoogte van 1.200 m.We gaan zorgvuldig te werk: we oogsten nooit de hele weide en veranderen telkens van plaats. Zo bewaken we het natuurlijke evenwicht, maar beschikken we toch over voldoende ogentroost voor Dr. Hauschka Oogcompressen, Eyeliner en Mascara.

Samenwerkingsverbanden over de hele wereld

Al onze ingrediënten zijn voornamelijk afkomstig van biologisch-dynamische of van gecontroleerde biologische teelt. We werken samen met leveranciers over de hele wereld. Bijvoorbeeld met een sheaboterproducent in Burkina Faso, een ricinusolieproducent in India en met rozenkwekerijen in Turkije en Afghanistan. Wij bieden in Afghanistan samen met de Duitse Welthungerhilfe intussen aan rond 700 biologische boeren een alternatief voor de opiumteelt.

Dr.Hauschka-cosmetica reguleert en normaliseert de huidfuncties. Zij neemt de functies niet over maar geeft de huid een prikkel om op eigen kracht normaal te gaan functioneren, zodat de huid herstelt en in balans komt.
Zelfs aanhoudende problematische huidbeelden kunnen in een harmonieus evenwicht worden gebracht.

Er zijn GEEN synthetische conserveringsmiddelen, kleur- en geurstoffen toegevoegd, de producten zijn milieuvriendelijk en worden dierproefvrij geproduceerd.

Bron :  Dr.Hauschka

DR HAUSCHKA SKIN CARE ONLINE BESTELLEN 2014

Gezonde Ebooks – Top 10 – Voeding + Bewegen

GEZONDE EBOOKS TOP10 -

gezonde groene smoothie receptenMEER INFORMATIE

paleo-revolutieMEER INFORMATIE

gezonde_gewoontes_cover_300gezonde gewoontes newMEER INFORMATIE

40 SUPERVOEDING RECEPTENMEER INFORMATIE

fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

202-Heerlijke-Recepten-Voor-Een-Platte-Buik-MEER INFORMATIE

VETKILLER 320 - 360 WORKOUTMEER INFORMATIE

paleo-toetjes-boekMEER INFORMATIE

vitadis slanker leven planMEER INFORMATIE

gezonde groene smoothies - workout tips - gezonde recepten

MEER INFORMATIE

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s