Cacao – SuperFood

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner

RAUWE CACAO                                                                       

Wie zijn nu de ontdekkers van de cacaoboom? Waarschijnlijk waren het de Maya’s in Yucatan, een schiereiland van Mexico, die in het jaar 400 voor het eerst in aanraking kwamen met de bijzondere cacaovrucht, maar ze gebruikten toen nog niet de cacaopit of cacaoboon, want die smaakt erg bitter (cacaopitten of cacaobonen zijn de zaden van de boom).Ze kauwden op de zoete vrucht van de cacaoboon. De schillen en pitten spuugden ze uit.

‘Hoe zijn ze dan achter het zoete geheim van de cacaoboon gekomen?’, zul je je afvragen? Waarschijnlijk hebben de Maya’s rond een vuurtje gezeten en de cacaopitten in het vuur gespuugd. Even later verspreidde het vuur een heerlijke geur. Waarschijnlijk hebben ze daarna van de geroosterde pitten geproefd en ontdekt dat er een heerlijk drankje van te maken was. Dat drankje noemde ze chocolatl. Het drankje van de Maya’s toen, lijkt helemaal niet meer op de chocolademelk die wij nu drinken. Aan de fijngestampte bonen werden water, veel peper en paprikapoeder toegevoegd. Dit moest bij elkaar een tijd pruttelen. Ondertussen moest er hard worden geroerd om het lekker te laten schuimen. Proost!

200 jaar daarna begonnen de Maya’s cacaobonen te kweken. Door de cacaobonen te drogen, konden ze lang worden bewaard. Cacaobonen waren in die tijd zoveel waard dat je er zelfs voedsel, dieren en kleding voor kon kopen.

Columbus
We gaan nu een grote sprong in de tijd maken: we komen bij het moment dat de ontdekkingsreiziger Colombus op één van zijn reizen op het eiland Guanaja terecht komt. Columbus wordt door de mensen op het eiland vriendelijk ontvangen met gouden sieraden en natuurlijk met de schuimende en pittig gekruide chocolatl. Columbus vond het drankje helemaal niet zo bijzonder, maar zonder dat hij wist was hij de eerste Europeaan die de chocola proefde.

Het is niet helemaal duidelijk wie de eerste vaste chocolade maakte. De één zegt de Engelsen, de ander zegt de Hollanders en weer een ander zegt de Zwitsers. Maar wat maakt het eigenlijk uit wie de eerste was, onze trek in chocola wordt er niet minder om.

” Geen tweede keer is de natuur er in geslaagd zoveel waardevolle voedingsstoffen op een kleine ruimte te verzamelen als bij de cacaoboon het geval is.” Alexander von Humboldt

Ontdek de kracht van rauwe biologische cacao, de soort en kwaliteit die door velen wordt genoten. Rauwe biologische cacao bevat meer voedingsstoffen aangezien deze niet verhit wordt. Door verhitting, zoals u waarschijnlijk wel weet,  gaan er voedingstoffen verloren.

Cacao kan men in vele gerechten, dranken en smoothies verwerken. Er zijn veel recepten met rauwe cacao beschikbaar .

Bron : Nicolas Guggenbühl

Rauwe-Cacao-SmoothieRauwe Cacao Smoothie

Ingrediënten

 Begin met de amandelmelk/kokosmelk en de chiazaadjes in de blender te mixen.Voeg vervolgens de stukjes banaan toe, het rauwe cacaopoeder, de lucuma en de theelepel honing/ahornsiroop. De gewenste dikte kun je eventueel aanpassen aan jou wens door meer of minder amandelmelk/kokosmelk toe te voegen.

button-meer-receptengezonde groene smoothie recepten

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner

Gezonde Ebooks – Top 10 – Voeding + Bewegen

GEZONDE EBOOKS TOP10 -

gezonde groene smoothie receptenMEER INFORMATIE

paleo-revolutieMEER INFORMATIE

gezonde_gewoontes_cover_300gezonde gewoontes newMEER INFORMATIE

40 SUPERVOEDING RECEPTENMEER INFORMATIE

fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

202-Heerlijke-Recepten-Voor-Een-Platte-Buik-MEER INFORMATIE

VETKILLER 320 - 360 WORKOUTMEER INFORMATIE

paleo-toetjes-boekMEER INFORMATIE

vitadis slanker leven planMEER INFORMATIE

gezonde groene smoothies - workout tips - gezonde recepten

MEER INFORMATIE

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s