SuperFood

De Weegschaal GezondheidsWinkel
voor altijd jong 3dvd box

Alka Greens
Het 7x7 ReceptenBoek van Jasper Alblas

SuperFoods : SuperFood is Voeding die Superieur is aan overige voeding omdat het uitzondelijk veel nutriënten bevat en kan bijdragen aan een betere gezondheid, vandaar de kwalificatie Super, SuperFood, Super Idee als je Gezond wilt eten. 

 

Afgelegen stammen en volkeren kennen weinig ziekten en hebben een zeer hoge vitaliteit die ze blijven behouden, zelfs op hoge leeftijd. Toen men deze volkeren begon te bestuderen waarom ze zo oud werden en weinig ziektes kenden bleek dat ze allen voeding aten die rijk is aan uitzonderlijke voedingsstoffen. Deze voeding die wordt omschreven als “superfood ” is geen nieuwe hype. Ze komt al duizenden jaren voor op onze planeet en vele culturen hebben er eeuwenlang succesvol op geleefd. Deze voeding is mede verantwoordelijk voor de uitstekende gezondheid van deze volkeren en heeft de test van de tijd met glans doorstaan. Interessant om te lezen, is het artikel over de ” Blue Zones ”  waarin specifiek wordt gekeken naar het voedingspatroon,van deze uitzonderlijk lang levende groepen mensen.

SuperFood is een perfekte aanvulling in een gezond voedingspatroon. Nog altijd worden er nieuwe soorten superfoods ontdekt met uitzonderlijke eigenschappen. Deze SuperFoods en de kennis hoe ze te gebruiken komt mede door de nieuwe communicatie middelen beschikbaar voor een steeds grotere groep consumenten. Doormiddel van Superfood Smoothie Recepten, kunnen we al in de vroege ochtend,ons lichaam voorzien van de voedingsstoffen, die ons de energie geven, om heerlijk de dag te beginnen.

Waarom SuperFood is wat ik nu eet ineens niet meer goed genoeg ?

SuperFood is de ultieme functionele voeding. Niet alllen kunnen ze  een bijdrage leveren  aan de uiterlijke schoonheid (zoals huid , haar en nagels). Ze voeden tevens de organen,het reproductief systeem en kunnen mede helpen het immuunsysteem aan te sterken. Wanneer ze in de juiste hoeveelheden en op regelmatige basis worden ingenomen kunnen ze mede bijdrage de gezondheid en vitaliteit te verbeteren en eventuele tekorten aan te vullen. De verscheidenheid aan superfoods,geven door het rijke palet aan smaken,kleuren en geuren een nieuwe beleving in de keuken.Door deze nieuwe variant in gezonde superfood recepten toe te laten in uw keuken, wordt gezond eten een genot en komt en ieder eenvoudig aan zijn dagelijke portie groente en fruit.

=================================================================================

‘ Mens moet terug naar zijn oervoeding ‘ 

 

 

‘ Mens moet terug naar zijn oervoeding ‘

De mens moet terug naar zijn voedingspatroon uit de oertijd. Dat stelt klinisch chemicus F. Muskiet van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). De mens heeft zijn eetpatroon in duizenden jaren drastisch gewijzigd, terwijl de genetische bouw van de mens niet is veranderd.

Dit verkeerde moderne eetpatroon kan leiden tot chronische aandoeningen als hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes, broze botten en zelfs kanker, aldus Muskiet maandag. De moderne mens zou onder meer minder vlees, vetten, eiwitten en koolhydraten moeten eten en meer vissen en weekdieren. Volgens zijn oertheorie zijn onder meer fastfood en kant-en-klaarmaaltijden erg slecht voor het lichaam van de moderne mens.

Verstoorde balans
Deze energiecompacte voedingsmiddelen worden niet herkend door de eetlustcentra in de hersenen”, legt Muskiet uit. ?Daardoor blijf je maar dooreten, wat uiteraard leidt tot overconsumptie en dus overgewicht.? Ditzelfde geldt voor te veel inname van koolhydraten zoals die bijvoorbeeld in frisdranken zitten. Het te weinig eten van visvetten kan leiden tot een verstoorde balans die onder meer hart- en vaatziekten en psychiatrische aandoeningen kan veroorzaken.

Nieuwe vleesstructuur
Het menselijke lichaam weet zich ondertussen ook niet goed raad met de nieuwe vleesstructuur van bijvoorbeeld koeien of varkens. ?We zijn ze granen gaan voeren, iets dat die dieren normaal nooit aten?, zegt Muskiet. ?Dat heeft de structuur van de vetten en de hydraten van het vlees beïnvloed.?

Oorzaak-gevolg
Het lichaam reageerde daarop met ziekten die in de millennia daarvoor niet eens bestonden. ?Het is eigenlijk een heel simpele oorzaak-gevolg-situatie. We mogen onszelf gelukkig prijzen dat de meeste nieuwe ziekten pas optreden na de reproductieve leeftijd. Anders was de mens al lang uitgestorven.?
BRON : Rug.nl

 

 

 

superfood bolcom banner gezonde levensstijl

Superfoods zijn al eeuwenoud. Van granen, bessen en zaden zijn de geweldige eigenschappen in de laatste jaren opnieuw ‘ontdekt’. Puur natuur en uiterst gezond. Welke superfoods zijn er, wat zijn de gezonde kenmerken en hoe gebruik je het in de keuken? Superfoods,Smoothie Recepten,SportVoeding,Fitness Artikelen,Alles voor een Gezonde LeefStijl kun je Online Bestellen, bij het Beste,Grootste en GoedKoopste Online WinkelCentrum : Bol.Com.

gratisverzending

Gratis Bezorgd vanaf €20,- en mocht u niet aan dit bedrag komen slechts €1,99 bezorgkosten.

bol.com snel op gewicht

Begin je dag niet alleen gezond, maar ook super lekker met een smoothie. Beetje inspiratie nodig? We hebben de beste boeken met de lekkerste recepten voor smoothies. Heerlijk toch?    AfvalRace plan van AanPak

Laat je handen maar wapperen en haal je voetjes van de vloer. Tijd om in beweging te komen met onze laatste fitnesstrends. Een beetje streng zijn voor jezelf en gewoon doen. 3-2-1, go!          Collages5Bekijk Alle HardLoop Trends

superfood bolcom banner gezonde levensstijl

 

De Weegschaal GezondheidsWinkel
voor altijd jong 3dvd box

Alka Greens
Het 7x7 ReceptenBoek van Jasper Alblas

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s