Lucuma – Natuurlijke ZoetStof, Natuurlijk Beter

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

LUCUMA – POUTERIA LUCUMA

 

Lucuma is een subtropische fruitsoort afkomstig uit het Andes gebied in Zuid-Amerika,in het bijzonder Peru. De Lucuma bomen, die gemiddeld 5-20 meter worden,kunnen tevens tot maar liefst 500 jaar oud worden en zelfs dan nog vruchten voortbrengen. Deze natuurlijke bron aan natuurlijke suikers was ooit erg populair onder het oude Inca volk, waaraan deze vrucht de titel “Gold of the Inca’s” dankt.

Ook onder het Moche volk was deze vrucht zeer geliefd. Dit volk stond zelfs bekend om hun prachtige afbeeldingen van fruit- en groentesoorten in hun religieuze en spirituele kunstwerken, waar de Lucuma vaak en rijkelijk in werd afgebeeld.

Deze fruitsoort werd het eerst door westerlingen gevonden in 1531 tijdens de inval van de Spanjaarden in het Inca rijk en is sindsdien ook wel bekend onder de naam Lucmo. En andere naam is ook wel ‘eggfruit’, een naam met name aan de ‘Pouteria campechina’ wordt gegeven, een naast familielid van de Lucuma. Deze naam refereert naar het droge vruchtvlees, welke lijkt op de structuur van het eigeel in een hard gekookt ei. Lucuma smaakt volgens de kenners naar een mix van esdoorn (maple) en zoete aardappelen of pompoen en is een groene afgeplatte, ovale of elliptisch gevormde vrucht met geel vruchtvlees vol met vezels.

Lucuma komt meestal voor op hoogtes tussen de 1000 en 2400 meter in het Andesgebied en wordt tegenwoordig ook met groot succes gekweekt in het warmere gedeelte van Californië. Ook heeft men geprobeerd de vrucht in Florida te kweken, wat tot op heden elke keer op een groot fiasco uitliep. Naast Peru, komt de Lucuma vrucht ook rijkelijk voor in Ecuador en Chili en in mindere mate in Mexico, Bolivia, Costa Rica en zelfs in Hawaii. In Chile en Peru vindt Lucuma voornamelijk gretig aftrek bij de plaatselijke bevolking als zoetstof in ijs, meer zelfs dan de bekende smaken zoals aardbei, chocola en vanille.

Binnen het geslacht van de Lucuma vruchten is de ‘Pouteria lucuma’ variant wel een stuk minder populair dan z’n soortgenoten zoals ‘Mamey’, ‘Abiu’, ‘Canistel’ en ‘Green Sapote’, die allemaal een superieure smaak hebben ten opzichte van de Lucuma, die volgens vele kenners een zeer onaangename nasmaak kan hebben. Wat betreft de voedingswaarde van de gehele familie, de verschillende soorten ontlopen elkaar niet erg veel, al is de Pouteria lucuma met name bekend om haar grote hoeveelheid natuurlijke suikers en andere voedingsstoffen.

Lucuma is een zeer goed alternatief voor alle westerse geraffineerde suikervormen, Lucuma is, net als bijvoorbeeld stevia, een natuurlijke zoetmaker , een prachtige uitkomst, met name door de enorme tsunami van geraffineerde suikers op de westerse markt van tegenwoordig. Lucuma  krachtige natuurlijke zoetstof .

Naast natuurlijke zoetstof is Lucuma een bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen.

De vrucht wordt gedroogt en dan wordt er poeder van gemaakt. Lucuma is goed te verwerken in verschillende gerechten, shakes en smoothies.

Bron : Wikipedia

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens
de allerbeste gezonde groene smoothies recepten

Avocado’s bieden een mooie romigheid die de basis vormt van vele soepen, dips, sauzen en smoothies

romige avocado banaan smoothie

Romige Avocado-Banaan Smoothie

1 rijpe  avocado , halveer , ontpit, uitlepelen
1 rijpe  banaan,  in stukjes gesneden

1 Mespuntje Kaneel

1 kopje Amandelmelk /KokosMelk of KokosWater 

Begin met de amandelmelk/kokosmelk/kokoswater temixen

Voeg vervolgens de avocado toe.


Maak het geheel naar smaak af met honing of kokosbloesemsuiker en

bepaal de uiteindelijke dikte die jij wenst,

door meer of minder amandelmelk/kokosmelk toe te voegen

 

Voor Altijd Jong !
Praktische Tips,Advies en Coaching voor meer Energie,Een Mooiere Huid en een Slanker Lichaam

 3DVD-SET “VOOR ALTIJD JONG” 

VoorAltijdJong_DVD_disc

Gratis verzending bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s