Blenders – Welke kan ik het beste kopen ?

De Weegschaal GezondheidsWinkel
voor altijd jong 3dvd box

Alka Greens

BLENDER

De lekkerste smoothies maak je met een goede blender. Maar hoe vind je nou zo’n juiste blender. Waar moet je op letten? 

Hoe werkt een blender?

In een blender zitten mesjes die op grote snelheid ronddraaien en de ingrediënten vermalen. Het principe is vergelijkbaar met dat van een staafmixer, maar in een blender kun je meer pureren en het gaat ook sneller en gemakkelijker.

Het meeste fruit kun je in de blender doen om smoothies te maken, maar sommige vruchten zijn zo hard en bevatten zoveel voedingsvezels (zoals appels of wortels), dat je beter een sapcentrifuge kunt gebruiken om een sap ervan te maken of extra vocht toevoegen (anders is je sap te dik). Citrusvruchten kun je wel in de blender pureren, maar je loopt het risico dat je de wat dikkere schilletjes in je smoothie proeft. In dat geval is een citruspers vaak handiger.

Anders dan bij een citruspers of sapcentrifuge zul je bij het gebruik van een blender het meeste fruit zoals appels en ananas wel eerst moeten schillen en ontdoen van eventuele klokhuizen. Maar na die voorbereiding is het “SuperSimpel” en ben je secondes verwijderd van een heerlijke Smoothie.

Hoe kies je een blender?

De blenders zal zeker moeten voldoen aan de volgende criteria:

·         Heeft een afneembare, glazen kan

·         Is makkelijk schoon te maken

·         Kan ijsblokjes aan

·         Heeft genoeg power ( minimaal 600watt- liever meer) 

·         Kan variëren in snelheid

·         Is mooi genoeg om op het aanrecht te zetten

Voor elke portemonnee hebben we een keuze gemaakt. Wil je niet teveel geld uitgeven maar wel regelmatig lekkere en gezonde smoothies maken

Ga je in de eerste plaats voor kwaliteit en komt de prijs op de tweede plaats, ga dan voor een ‘ Topper ’.

De beste blenders 

MEER INFORMATIE

blender1blender2blender 3

Waarom ontzuren?

Een evenwichtige zuurgraad van het lichaam is essentieel voor een goede gezondheid. Maar naarmate u ouder wordt blijven steeds meer zuurresten achter in het lichaam. De ophoping van zuurresten kan leiden tot chronische verzuring met allerlei klachten als gevolg.

Heeft u last van verzuring, ofwel Bent u zuur? Daar kunt u iets aan doen; ontzuren! Ontzuren, doet u zo! Streef een gezond en vitaal leven na door dagelijks te ontzuren met Alka®.

 

Alkavitae.nl is een internationaal opererende onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen en op de markt brengen van producten op het gebied van lichaamsontzuring.

Verzuring van het lichaam is met de huidige westerse levensstijl een toenemend probleem waardoor vaak veel lichamelijke klachten ontstaan. Met de unieke producten van Alkavitae.nl kunnen mensen op aangename en comfortabele wijze werken aan het dagelijks ontzuren van het lichaam.

MEER INFORMATIE

superfood bolcom banner gezonde levensstijl

Ontstekingsvrij volgens Alex

Bron : Alex Greve

Alex Greve

Tot aan 2007 was er voor mij geen vuiltje aan de lucht. Ik verkeerde in een blakende gezondheid. En nam dat eigenlijk als vanzelfsprekend. Ik sportte veel, heel veel zelfs. Sliep weinig en at nou niet écht gezond.

Ik kon weinig met de eerste signalen dat het bergafwaarts ging. Een prikkelbare darm. Geen idee wat dat was … of waar het door kwam. Mijn arts zei nog: “Je moet er mee leren leven…”

In de tussentijd nam ik geen gas terug, integendeel. Ik ging door een hoop stress in zowel mijn persoonlijke leven als werk.
Ik dacht: het trekt wel over…het gaat vanzelf over. Maar gezond eten kwam er nauwelijks van. En zelfs datgene waarvan ik dacht dat het gezond was, werkte blijkbaar ontsteking in de hand.
Lang leve de Schijf van Vijf, maar niet heus!  schijfvanvijf-300x270

Ik gunde mezelf een paar maanden verlof. Ik was al zelfstandige, dus het kon. Ik verbleef in de Franse Alpen en skiede erop los.

Ik leefde mijn grote passie, dus dag in dag uit stond ik op de piste.
Opeens, na 3 maanden werd ik acuut ziek. Opgezwollen lymfeklieren en enorme vermoeidheid. Een paar weken later heb ik vervolgens een CT-scan laten maken. Deze wees op een mogelijke lymfoma (lymfeklier-kanker).

ontstekingsziekten1

Oef dat was schrikken…niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn familie. Vervolgonderzoeken (o.a. een punctie) wezen uit dat het vals alarm was. Godzijdank! Einddiagnose na tal van onderzoeken: een chronische darmontsteking (geen Crohn of Colitis Ulcosera).

Ik heb me sinds 2007 verdiept in alles wat met gezondheid en ontstekingen te maken heeft. Om te achterhalen waar het bij mij begon. Hoe het kon komen dat ik van een sterk gestel zo snel afgleed naar ziekte.

In de loop van de jaren heb ik daarom het Darmkracht Plan ontwikkeld – een compleet leefstijlprogramma tegen prikkelbare darm. Daarnaast heb ik zelf met heel veel diëten geëxperimenteerd. Van paleo, via sc-dieet, vegetarisme, veganisme, raw food weer terug bij Paleo.

Het OntstekingsVrij Plan is het resultaat van deze omvangrijke zoektocht.

Ik ben nu full-time leefstijlcoach. Dit geeft mij de kans mijn kennis en ervaring te verspreiden. Op de één of andere manier geeft mij dat het laatste stukje genezing dat ik nodig heb.

Door andere mensen te helpen en te behoeden voor ontstekingsziekten, is wat mij is overkomen niet voor niets geweest.

MEER INFORMATIEontstekingsvrij_plan_medium

 

Alka Greens

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s