Acai Bessen,SuperFood Smoothie Recept

De Weegschaal GezondheidsWinkel

Alka Greens

 

acai + tekst

De Acai bes is een donker paars rond besje, die men aantreft in de Acai palmboom. De Acai palm ( Arecaceae )komt uit het geslacht Euterpe , beter bekend als Euterpe Oleracea.

Elke Acai bes heeft de grote van een klein druifje. Aanvankelijk een donker groen besje, die later uitgroeit tot een paarse  bes. Alleen de pulp van de bes is eetbaar 

Açaí bessen zijn de pareltjes uit het Amazone gebied in Brazilië. Grootste bekendheid heeft dit besje op de Ver-o-peso-markt van Belëm.

In Belém, en el ” Corazon  del ” provincie Pará waar de meeste açaí wordt geproduceerd, geeft men de voorkeur aan de pure consumptie. Vroeg in de ochtend varen de boeren hun manden met bessen binnen op de Açai-markt in het hektisch,maar gezellig centrum van de oude stad. Via de gekoelde ruimten gaat het de kade op, waar handelaren direct hun slag slaan. Verse Açaí is maar beperkt houdbaar.

Aangekomen op de Ver-o-peso-markt wordt de bessen te weken gelegd in kuipen met lauw water. Vervolgens worden ze gemalen en aangeboden in kommetjes. De Brazilianen gooien er nog wat cassavevlokken en/of rietsuiker bij en genieten zo van hun voedingrijke ontbijt, een Echte ” SuperFood “.

Açaí wordt verkocht in steden zoals Rio de Jainero en Sâo Paolo in kleine barretjes die zich hebben gespecialiseerd in Sappen , die je steeds vaker ook in ons straatbeeld tegen komt.De smaak van een kommetje Acai Bessen,houdt het midden tussen een combinatie van bessen, noten en cacao

Dankzij Oprah Winfrey  kregen de besjes internationale bekendheid . Volgens het Braziliaanse Embrapa ( LandBouw OndeZoeks Instituut) zijn de Bessen Rijk aan Eiwitten ,Vitaminen,Mineralen en ook nog eens zeer VoedingsRijk .

De vruchten worden verkocht als zakjes pulp op de Ver-o-peso , Wat zoveel betekent als ” Zie-het-gewicht ” . De markt diende in de koloniale tijd als een waag van de Portugese belastingdienst. Ze zijn heerlijk in Smoothies,Sappen en Shakes en mogen niet ontbreken in het rijtje toppers onder de SuperFoods.


Açai-Bessen Smoothie      Recept                                                       

4 Berry Smoothy

 

Ingrediënten:

Bereiding:

 

 

Voor Altijd Jong !
Praktische Tips,Advies en Coaching voor meer Energie,Een Mooiere Huid en een Slanker Lichaam

 3DVD-SET “VOOR ALTIJD JONG” 

VoorAltijdJong_DVD_disc

 

 

 

Gratis verzending bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s