HimalayaZout,OerZout,SuperFood

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

 

                                            

 

 

HIMALAYAZOUT

Dit zout wordt streng gecontroleerd op haar werking op energetisch niveau; het is een natuurlijk mineraal zout dat alle mineralen, nodig voor onze levensprocessen, bevat; het levert ons alle mineralen die we nodig hebben, volkomen opneembaar, in voldoende hoeveelheden.

Kristalzout uit de Himalaya is een natuurlijk mineraalzout dat volkomen opneembaar is op celniveau door zijn unieke kristalstructuur, gevormd onder zeer speciale omstandigheden.

Het belast ons lichaam niet zoals gangbare zouten dat doen. Integendeel: het natuurlijk mineraalzout levert ons werkelijk oeroude energie en regenereert ons lichaam op celniveau

De aanwezigheid van water, zout en zuurstof is de voorwaarde om organisch leven te doen ontstaan.
Kristalzout uit de Himalaya is ontstaan door het uitdrogen van de oerzee.
De zonne-energie, die hiervoor nodig was is in elk atomaire bouwsteen van het zoutkristal opgeslagen. Bovendien bevat het kristal alle in de natuur voorkomende elementen, de mineralen, in hoeveelheden die met ons lichaamsvocht overeen zouden stemmen, indien wij ons lichaam op ideale wijze zouden voeden. Deze mineralen zijn van een dusdanig formaat, dat ze zonder meer in onze lichaamscellen opgenomen kunnen worden: ze zijn ‘organisch’. In water opgelost komen deze mineralen vrij, klaar voor gebruik, tezamen met de opgeslagen zonne-energie. Door dagelijks een weinig van deze zoutoplossing (‘sole‘ genoemd) tot ons te nemen ontstaat weer de oorspronkelijke vochthuishouding in de cellen, zoals aanwezig voordat de mens van het natuurlijke pad afweek. 

Geraffineerd zout, keuken- ook zeezout, – levert geen enkele positieve bijdrage aan ons functioneren, omdat het te grofstoffelijk is geworden door het raffinageproces en zo niet meer opneembaar is in onze cellen. Zout wordt trouwens zo geraffineerd omdat de chemische industrie een onverzadigbare behoefte aan de zuivere stof NaCI heeft voor tal van chemische processen en het gebruik als keukenzout is maar absolute bijzaak! Echter het lichaam ervaart dit zout als gif- onnatuurlijk- en doet zijn uiterste best het weer uit het lichaam te verwijderen, hetgeen onze nieren maar ten dele lukt. Het overtollige zout in ons lichaam trekt water aan en slaat neer in spieren en op botten, wat o.a. artritis en reuma kan veroorzaken. Bij steenzout en ongeraffineerd zeezout speelt het volgende probleem: weliswaar zijn in deze zouten de mineralen die we nodig hebben aanwezig, maar de mineralen zijn ‘anorganisch’: ze zijn te groot om opneembaar te zijn in onze cellen.
Door de unieke kristalstructuur, ontstaan onder zeer specifieke condities, nl. hoge geo-tectonische druk, zijn de mineralen van het kristalzout uit de Himalaya opneembaar in onze cellen. Hierdoor is dit kristalzout zowel energetisch als qua minerale samenstelling een zeer hoogwaardig levensmiddel. Opgelost in water mag je werkelijk spreken van de Oerbron des Levens

 

Een verzadigde oplossing van Himalayazout in water wordt een sol genoemd. Deze sol kan gezien worden als een reconstructie van het oerwater. Een 1 procent verdunning hiervan is een echt levenswater, net als lichaamsvocht, en volkomen lichaamseigen. 

Dit doe je op de volgende wijze:

Himalayazout of goede kwaliteit grijs zeezout in een afsluitbare fles of pot doen. Gebruik hiervoor dus geen zeezout uit de supermarkt want dat is vaak gewoon geraffineerd tafelzout in grotere kristallen. Natuurvoedingswinkels en toko’s verkopen echt zeezout. De fles of pot vullen met goede kwaliteit water (gefilterd kraanwater of bronwater). De fles of pot regelmatig schudden totdat het zout is opgelost. Daarna opnieuw zout toevoegen en het proces herhalen. Telkens zout toevoegen totdat uiteindelijk het water geen zout meer opneemt en er korrels op de bodem blijven liggen. Het water is dan verzadigd en je hebt geconcentreerd Himalaya- of zeezoutwater met 84 elementen erin in exact de juiste verhouding. Elke dag 1 of 2 theelepels van dat water oplossen in water, vers geperst vruchtensap of rauwe melk en opdrinken. Een betere, goedkopere en effectievere manier om jezelf natuurlijke mineralen toe te dienen is er niet.

 

In het begin kun je de dunne hiervan krijgen of winderigheid. Een manier om dit op te lossen is een half uur voor of na de maaltijd het zeezout tot je te nemen. Helpt dit ook niet, dan langzaam opbouwen en beginnen met een halve theelepel per dag. Het geconcentreerde zoutwater niet bewaren in de koelkast, maar gewoon op kamertemperatuur op een koele plek uit het zonlicht. 

 

Mineralen en water zijn de bron van leven. Mineralen werken als activators, als sleutels. Iedereen die een tekort heeft aan mineralen mist dus ‘sleutels’ die op bepaalde plekken in je lijf het ‘contact’ in werking zetten. Met alleen vitamines kom je er niet. Je kunt het meest vitaminerijke voedsel tot je nemen en toch ziektes en kwalen krijgen, omdat je een mineralentekort hebt. De vitamines zullen dan voor een deel letterlijk niet hun weg vinden in je systeem. Mineralentekort wordt vaak gezien als de bron van alle ziekte. Kijk naar de kwaliteit van groente en vlees uit de commerciële industrie en de alsmaar verslechterende gezondheid van mensen en je ziet het belang in van mineralen als activators. Door dagelijks zeemineralen in verdunde vorm te drinken, vul je je mineraalhuishouding aan .

 

Zeewater bevat maar liefst 92 elementen, waarvan 8 in gasvorm die verdampen als het water opdroogt tot zeezout. Je houdt bij Zeezout of Himalayazout dus 84 elementen over. 

 

Bron: Mike Donkers Fonteine.com

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

 

 

Voor Altijd Jong !
Praktische Tips,Advies en Coaching voor meer Energie,Een Mooiere Huid en een Slanker Lichaam

 3DVD-SET “VOOR ALTIJD JONG” 

VoorAltijdJong_DVD_disc

 

Superfoods zijn al eeuwenoud. Van granen, bessen en zaden zijn de geweldige eigenschappen in de laatste jaren opnieuw ‘ontdekt’. Puur natuur en uiterst gezond. Welke superfoods zijn er, wat zijn de gezonde kenmerken en hoe gebruik je het in de keuken? Superfoods,Smoothie Recepten,SportVoeding,Fitness Artikelen,Alles voor een Gezonde LeefStijl kun je Online Bestellen, bij het Beste,Grootste en GoedKoopste Online WinkelCentrum : Bol.Com.

gratisverzending

Gratis Bezorgd vanaf €20,- en mocht u niet aan dit bedrag komen slechts €1,99 bezorgkosten.

 

Begin je dag niet alleen gezond, maar ook super lekker met een smoothie. Beetje inspiratie nodig? We hebben de beste boeken met de lekkerste recepten voor smoothies. Heerlijk toch?    AfvalRace plan van AanPak

Laat je handen maar wapperen en haal je voetjes van de vloer. Tijd om in beweging te komen met onze laatste fitnesstrends. Een beetje streng zijn voor jezelf en gewoon doen. 3-2-1, go!          Collages5Bekijk Alle HardLoop Trends

Gezondheid algemeen

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s