Ginkgo Biloba – TempelBoom

My.Yo Yoghurtmaker oranje | Steviahouse.nl
de buikspier succesformule banner
De Weegschaal GezondheidsWinkel
voor altijd jong 3dvd box

Alka Greens
Het 7x7 ReceptenBoek van Jasper Alblas

 GINKGO BILOBA

De Ginkgo biloba behoort tot de plantenfamilie Ginkgoaceae. Andere benamingen zijn Ginkgo, Japanse notenboom, Japanse tempelboom of Chinese tempelboom.

De boom wordt vaak omschreven als ‘levend fossiel’, omdat deze bomensoort nagenoeg onveranderd is gebleven sinds het tijdperk van de dinosauriërs. Het is naar alle waarschijnlijkheid de oudst levende plantensoort ter wereld. De ginkgo zit tussen een naaldboom en loofboom in; maar is geen van beiden.

De boom behoort tot een aparte orde van naaktzadigen, die gedurende het mesozoïcum (248 tot 65 mln. jaar geleden) van grote betekenis was. Deze naaktzadigen waren overvloedig aanwezig in vele delen van de wereld en kenden een grote verscheidenheid aan soorten. Nu zijn ze op één soort na uitgestorven. Er zijn een paar natuurlijke vindplaatsen in het gebergte van Oost-China. Via China en Japan waar de boom bij de tempels werd geplant, kwam hij in Europa terecht.

De geslachtsnaam van de enige overgebleven soort, Ginkgo biloba , komt van het Chinese Ginkyo, wat zilveren abrikoos betekent. Het woord biloba betekent ‘twee lobben’ en verwijst naar de vorm van de bladeren. De bladnerven zijn waaiervormig en komen uit een korte bladsteel.

Botanisch gezien is de ginkgo een voorloper van de hedendaagse coniferen (kegeldragers). De ginkgo is tweehuizig, dat wil zeggen dat er ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ bomen bestaan. De mannelijke bomen produceren aren met stuifmeelzakjes, de vrouwelijke produceren naakte zaden met een geelachtig omhulsel. Bij rijpheid verspreidt dit omhulsel een stinkende geur, de zaden zijn echter eetbaar.

In China en Japan bestaan er selecties van de ginkgo om grotere zaden te verkrijgen omdat diens noten worden gezien als een lekkernij. De smaak is zoet, en vergelijkbaar met zoete kastanjes en aardappelen als ze gebakken zijn.
Effecten
Ginkgo verhoogt de concentratie, verbetert het geheugen en stimuleert ook de zintuigen, doordat het de doorbloeding van het lichaam (vooral de tenen en vingertoppen) en de hersenen stimuleert.

De bladeren gebruiken de Chinezen en Japanners al sinds oudsher als kruidenmedicijn en worden nog steeds gebruikt in medicinale thee
De thee is onder meer goed voor de bloedcirculatie, ter zuivering van de huid, voor gezonde luchtwegen en goed voor het gehoor.
Door de verbeterde bloedtoevoer neemt ook het glucose- en zuurstofgehalte toe, waardoor het kruid een positieve werking zou hebben bij geheugenverlies, duizeligheid en hoofdpijn.

Ginkgo biloba heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand en kan helpen in tijden waarin je somber en teneergeslagen bent. Ook mensen die last hebben van koude voeten en handen kunnen baat hebben bij het gebruik van Ginkgo biloba.

Gebruik
Giet een kop kokendheet water over 1 tot 2 theelepels bladeren en laat dit 15 minuten trekken. Zeef de thee en voeg naar smaak honing of suiker toe. Drink 2 tot 3 keer per dag een kopje.

BRON : Wikipedia

Voor Altijd Jong !
Praktische Tips,Advies en Coaching voor meer Energie,Een Mooiere Huid en een Slanker Lichaam

 3DVD-SET “VOOR ALTIJD JONG” 

VoorAltijdJong_DVD_disc

My.Yo Yoghurtmaker oranje | Steviahouse.nl
de buikspier succesformule banner
De Weegschaal GezondheidsWinkel
voor altijd jong 3dvd box

Alka Greens
Het 7x7 ReceptenBoek van Jasper Alblas

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s