DMAE Sardientjes

Vrolijk Voorjaar 320x50

Bulk 10-daagse 2015
B2B 468x60 3x euro 10 korting
Alka Greens


DMAE

Dimetylaminoethanol (DMAE) is een membraamstabilisator en een anti-oxidant. Het verhoogt de concentraties van de neurotransmitter acetylcholine en ondersteunt diverse neurologische functies.

Dimethylaminoethanol (DMAE) komt van nature in het lichaam voor. In de voeding wordt het vooral in vette vis aangetroffen, zoals bijvoorbeeld in sardientjes. 

DMAE speelt een belangrijke rol in diverse biochemische systemen. Vooral de rol bij het verhogen van de acetylcholine is interessant. Sardines bevatten veel DMAE, maar ook andere vette vissen bevatten deze stof. Acetylcholine speelt een belangrijke rol o.a. bij de peristaltiek van het maagdarmkanaal. Bij obstipatie wordt niet snel gedacht aan het verhogen van de acetylcholine, maar is toch een belangrijke voedingsinterventie bij dit probleem. In vis zit ook nog het belangrijke aminozuur Taurine en ook deze stof zorgt voor minder verstopping door een verbeterde galstroom (taurine verbeterd o.a. de methylering in de lever). Als laatste noemen we het mineraal selenium waar vis rijk aan is en die de schildklier voedt. Ook een goede schildklierwerking is belangrijk bij obstipatie.

Bron : Natuurdietisten.nl


Vrolijk Voorjaar 320x50

Bulk 10-daagse 2015
B2B 468x60 3x euro 10 korting
Alka Greens

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s