Berberis Vulgaris,Berberine,Glucose,Lever,Diabetes,Metformine,BloedGlucoseSpiegel,Suikers

 

de buikspier succesformule banner
De Weegschaal GezondheidsWinkel
voor altijd jong 3dvd box

Gezondheid algemeen

 

 

ZUURBES – BERBERIS VULGARIS – BERBERINE

                               

De zuurbes is een gedoornde struik van maximaal vier meter hoog. Hij bloeit in de voorzomer met gele bloemen, waarna in de nazomer fraaie karmozijnrode bessen zullen verschijnen. Deze bessen zijn superzuur als gevolg van het hoog gehalte aan vitamine C. De naam van de struik is daarom bijzonder goed gekozen. De bessen en de zaden zijn overigens de enige delen van de zuurbes, die niet giftig zijn.

 

Het eerste deel van de wetenschappelijke naam, Berberis, is een verbastering van de Griekse term barbaroi, dat ‘stotteren’ heeft betekend. Grieken meenden dat iedere vreemdeling, die geen Grieks kon spreken, wel een spraakgebrek moest hebben. Wij herkennen tegenwoordig in het woord ‘barbaar’ nog steeds de oorsprong van de term. De Arabieren hebben het woord ook al van de Grieken geleend en vrijwel dezelfde betekenis vastgehouden: al-Barbar werd gebruikt voor iedereen die niet hun taal sprak. Een woord waar de Berbers nog steeds het slachtoffer van zijn. Het tweede deel, vulgaris, betekent, zoals we al een aantal malen eerder hebben gezien, gewoon ‘gewoon’.

 

Berberine is te vinden in Coptis chinensis(goldenthread), Berberis aquifolium (Oregon druif), Berberis vulgaris (Zuurbes), Hydrastis canadensis (goldenseal) en Berberis aristata(boom kurkuma). Traditioneel, al gebruikt  en beschreven voor meer dan 2500 jaar in zowel de Ayurvedische als Chinese voedingsleer . De laatste jaren steeds meer in de belangstelling vanwege haar opmerkelijke voedingsstoffen en eigenschappen, zoals berberine, die in staat is de glucose in de lever te beinvloeden en tevens van invloed is op de omzetting van enkelvoudige suikers in glucose in de darmen.

 

Bronnen : Wikipedia, Florawereld.blogspot.nl , Life-Enchancement.com

 

 

Gezondheid algemeen

 

 

de buikspier succesformule banner
De Weegschaal GezondheidsWinkel
voor altijd jong 3dvd box

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s