Alöe Vera – Sap – Producten – SuperFoods -Beste Kwaliteit – Online Bestellen – GoedKoopste NatuurWinkel – Volume Korting

ALOË VERA

Aan de Aloë Vera-plant worden al eeuwenlang beschreven en geprezen. Het aantal verzorgingsproducten en voedingssupplementen op basis van aloë vera is dan ook nauwelijks bij te houden. 

Er bestaan honderden soorten aloë-planten. De meest bekende is ongetwijfeld de Aloë Barbadensis, in de volksmond Aloë Vera (echte aloë) genoemd. Deze plant is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt als de meest krachtige soort beschouwd. Het is een vetplant met dikke, puntige bladeren.

Reeds eeuwenlang speelt de plant een belangrijke rol in de Ayurveda Naar de  eigenschappen van deze plant wordt al meer dan 50 jaar onderzoek verricht. Wetenschappers hebben uiteenlopende meningen over welke stoffen in aloë Vera nu precies welke werking hebben. 

MODETREND
Maurice Godefridi is als voorzitter van de Vlaamse Herboristenvereniging al meer dan 20 jaar dagelijks bezig met de eigenschappen en voedingstoffen van planten. Hij nuanceert de eigenschappen die aan de Aloë Vera worden toegeschreven een beetje.

‘Aloë Vera is zeker een plant met een breed palet aan interessante voedingsstoffen en eigenschappen. Spijtig genoeg wordt het product de jongste jaren te veel gecommercialiseerd en uitgebuit. Niet alle beweringen die over Aloë Vera de ronde doen, zijn juist’, zegt hij.

‘Om te beginnen moet een onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende delen van de plant. De plant heeft vlezige bladeren die soms tot 5 centimeter dik kunnen zijn. Wanneer je die bladeren opensnijdt, komt net onder de schil een bitter, geel sap vrij.

Dat noemen we de aloëhars of aloïne. Dit middel wordt reeds van oudsher gebruikt en bescheven. De rest van de bladeren bevat een dikke, slijmachtige substantie die meestal aloëgel genoemd wordt. Het is vooral deze gel die momenteel bijna een modetrend is .

Aloë Vera bevat zeer veel verschillende interessante voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld, vitaminen, mineralen , aminozuren,suikers en enzymen. 

Het sap van de plant wordt zowel uitwendig als inwendig gebruikt worden. 

Bronnen: Wikipedia,  Caroline Stevens, uit Goed Gevoel , augustus 2009

 

Gezonde Gewoontes!
“19 simpele (voedings)gewoontes “

gezondheidswinkel afbeelding MEER INFORMATIE

Meer dan 50.000 zoals, Superfood, Biologisch, Biologisch Dynamisch, Fair Trade, Reform, Vegetarisch, Veganistisch ,Macrobiotisch, GlutenVrij,Suikervrij,DieetProducten,Drogist…

Gezonde Ebooks – Top 10 – Voeding + Bewegen

GEZONDE EBOOKS TOP10 -

gezonde groene smoothie receptenMEER INFORMATIE

paleo-revolutieMEER INFORMATIE

gezonde_gewoontes_cover_300gezonde gewoontes newMEER INFORMATIE

40 SUPERVOEDING RECEPTENMEER INFORMATIE

fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

202-Heerlijke-Recepten-Voor-Een-Platte-Buik-MEER INFORMATIE

VETKILLER 320 - 360 WORKOUTMEER INFORMATIE

paleo-toetjes-boekMEER INFORMATIE

vitadis slanker leven planMEER INFORMATIE

gezonde groene smoothies - workout tips - gezonde recepten

MEER INFORMATIE

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s