A.VOGEL – Homeopathie Natuur Producten

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

A.VOGEL
Natuurgeneeskunde-pionier Alfred Vogel (1902 – 1996) 


Alfred Vogel was een onvermoeibare onderzoeker, een begenadigd spreker, een wereldreiziger en een mens die als geen ander begreep hoe de natuur werkt en geneest. Zijn kennis en zijn bekwaamheid legden de basis voor het merk A.Vogel.

Zijn filosofie was in het kort je bent wat je eet, en hij legde het belang van goed eten van veel groenten en fruit en natuurlijk genezen uit in verschillende publicaties. Van zijn boek De kleine dokter (Der kleine Arzt, voor het eerst gepubliceerd in 1953) zijn er, naar eigen zeggen, meer dan 2 miljoen verkocht in 12 verschillende talen.
Het kruid Rode zonnehoed (Echinacea purpurea), de basis voor het middel Echinaforce, is een belangrijke basis voor Vogels reputatie. Volgens Vogels biografie werd hij door de Indiaanse medicijnman Black Elk

Homeopathische geneesmiddelen

Homeopathische geneesmiddelen worden ingeschreven in het Register Voor Homeopathische farmaceutische producten

Alle middelen die geregistreerd zijn door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) hebben de wettelijke status van homeopathisch geneesmiddel. Sinds 1 januari 2003 is deze registratie van homeopathische geneesmiddelen van kracht.

Wat betekent het dat een middel is geregistreerd?
De kwaliteit en de veiligheid van een homeopathisch geneesmiddel moet voldoen aan de Europese regelgeving voor geneesmiddelen, en aan de eisen van de Europese Farmacopee. Dan kan het middel worden ingeschreven in het Register Voor Homeopathische farmaceutische producten en krijgt het een RVH-nummer.

Waaraan is een homeopathisch geneesmiddel te herkennen?
Op het middel staat: homeopathisch geneesmiddel bij …. (dan volgt de aandoening). Op de verpakking staat een RVH-nummer dat door het CBG aan het middel is toegekend. Verpakte homeopathische geneesmiddelen bevatten een bijsluiter en zijn vrij verkrijgbaar. Op een homeopathisch geneesmiddel staat de aandoening waar het middel voor is duidelijk vermeld, bijvoorbeeld: ‘hooikoorts’ of ‘gewrichtspijn.’

Worden homeopathische geneesmiddelen vergoed?
Homeopathische geneesmiddelen worden vergoed als:

het middel is geregistreerd door het CBG;
u middels een aanvullend pakket voor alternatieve geneeswijzen verzekerd bent;
een arts of erkend therapeut het recept heeft uitgeschreven;
u het middel haalt bij een Nederlandse apotheek.

Bijna alle ziektekostenverzekeraars vergoeden ook wanneer een homeopathisch geneesmiddel door de eigen huisarts wordt voorgeschreven. 

No Claim
De vergoeding van homeopathische geneesmiddelen heeft geen invloed op de No Claim. De vergoeding is namelijk niet geregeld in het basispakket, maar komt uit een aanvullend pakket. Kosten die worden vergoed uit aanvullende pakketten worden niet met het eigen risico verrekend.

Het is raadzaam om het gebruik van gezondheidsproducten en homeopathische geneesmiddelen met uw behandelend arts te bespreken bij gelijktijdige medische behandeling, zoals medicijngebruik of een operatie.

BRONNEN : WIKIPEDIA, AVOGEL.NL

A.VOGEL HOMEOPATHIE & FYTOTHERAPIE PRODUCTEN                     

 

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s