Keramische Pannen, Gezonde en Milieu Bewuste Keuze

koken & tafelen algemeen

Keramische Pannen, Gezonde en Milieu bewuste Keuze

Gezond en milieu bewust leven doe je niet alleen door bewust gezonde voeding te kopen maar ook te letten hoe je deze voeding bereidt!

Naar schatting gebruikt nog 70% van de mensen een pan met een anti-aanbaklaag welke gemaakt is van teflon. Deze Teflon heeft als negatieve eigenschap dat er bij hoge temperaturen (260 gr. C) een giftige stof vrijkomt met de afkorting PFOA. Deze gassen zijn dodelijk voor kleine huisdieren waaronder vogels en zéér slecht voor de mens. Daarnaast kunnen er na enige tijd stukjes teflon los laten die mogelijk in je eten terecht kunnen komen .

PFOA is de afkorting voor PerFluorOctaanzuur welke niet zo goed is voor de gezondheid en daarnaast is het ook nog eens het milieu belast. de stof PFOA verlaat het lichaam zeer traag zodat schadelijke stoffen de gezondheid schaden. Omdat PFOA schadelijk is voor de gezondheid heeft de overheid besloten dat vanaf 2015 de teflon pan niet meer geproduceerd mag worden !

Een goed alternatief is de keramische pan
De keramische pan heeft meerdere voordelen ten opzichte van de teflon pan. Allereerst bevat de keramische pan geen schadelijke stoffen en wordt het eten op een gezondere manier bereidt.

Minder boter of vet boter nodig omdat de keramische pan bijna niet aanbakt. 

Er blijft niets vastzitten aan de pan
Ook al heb je geen anti-aanbaklaag, het eten gaat niet vast zitten en plakt niet aan de pan. De keramische laag zorgt ervoor dat er niets blijft plakken en heeft een afstotende werking.

Eenvoudig schoon te maken
Omdat er niets blijft plakken is de keramische pan eenvoudig schoon te maken. Met een sponsje en wat groene zeep is de pan snel weer schoon.

Een betere verdeling van de warmte die vervolgens ook langer wordt vastgehouden. Er is minder energie nodig om het eten te bereiden door een betere geleiding.

Kortom, genoeg redenen om over te gaan op keramische pannen  hier bestellen

Keramische-Pan-Duurzaam-Gezond

koken & tafelen algemeen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s