BitterZout, Natuurlijk Zout,Magnesiumsulfaat. Vaak genoemd in een adem met Detoxen en Afvallen maar het gaat hier meer om een DarmReiniging.

 

BITTERZOUT                                                                        

Bitter Zout / Epsom Zout

Een uitleg van de aard en de waarde

Vele jaren geleden was Bitter Zout / Epsom Zout het meest waardevolle zout in Engeland. Alhoewel de
mensen die het gebruikten, niet precies wisten waarom het zo waardevol was. 

Bitterzout wordt nu gemaakt van een rotsachtige substantie, genaamd DOLOMITE, die in overvloed wordt gevonden in een bergachtig gebied in de Zuid Tiroler Alpen; de Dolomieten. Na onderzoek door scheikundigen werd vastgesteld dat deze rotsachtige steen , Dolomite behoort tot een grote groep van stoffen die ‘zouten’ genoemd worden, in welke een basis van alkaline gecombineerd wordt met een radicaalzuur om een neutrale stof te vormen; – het “zout”. Het bestaat uit twee
metalen; calcium en magnesium, gecombineerd met twee niet-metalen elementen; koolstof en zuurstof, en neemt
de vorm aan van een neutraal dubbelzout, bekend als: calciummagnesium carbonaat. Welnu, Epsom Zout is ook een
zout, maar in plaats van te bestaan uit magnesium, zuurstof en carbonaat, zoals het geval is met zoutcarbonaat,
zijn de ingrediënten: magnesium, zuurstof en zwavel. In de chemie bekend als Magnesium Sulfaat. Magnesium Sulfaat wordt niet als zodanig in de natuur gevonden, maar moet kunstmatig gefabriceerd worden van de geschikte stof die magnesium bevat. De meest geschikte stof voor dit doel is Dolomite, zoals boven beschreven. Wij merken nog op dat magnesium sulfaat vroeger werd gemaakt van “Bitten”, een bestanddeel van zeewater, dat een ruime hoeveelheid magnesium bevat, gecombineerd met natriumchloride, wat het voornaamste element is.  

Dit was het technisch verhaal, nu wat meer praktisch .

Het is een natuurlijk zout om precies te zijn, een magnesiumsulfaat. Dit komt voor in zeewater, uit zoutmeren en in mineralen van kalksteen. Vaak genoemd in een adem  met detoxen en afvallen maar het gaat hier meer om een darmreiniging.

 De werking ! 

Bitterzout (magnesiumsulfaat) is eigenlijk een natuurlijk zout dat zich bindt met water tot een isotonische oplossing. Het wordt niet door de darmen opgenomen. Het zorgt ervoor dat het water als een dunne oplossing door de darmen heen trekt en zo de darmen reinigt. Bitterzout weekt de afzettingen van ziekte- / gifstoffen op de darmwanden los en spoelen deze uit. Het alom bekende ontslakken. Het zou de natuurlijke stoelgang bevorderen.

Hoe te gebruiken?

Het wordt vaak gebruikt bij afslanken/afvallen/detoxen. Om af te  slanken is het eerst nodig om eerst aandacht voor de darmen te creëren  . Als ondersteuning zou men (als de stoelgang normaal is) een halve tot een kwart theelepel bitterzout op een kwart liter lauwarm water kunnen oplossen. Dit dient op de nuchtere maag worden gedronken. Ook is de smaak van bitterzout ( wat de naam al deed vermoeden) niet uitnodigend.  Je zou er wat citroensap, bij kunnen doen om de bittere smaak enigzinds te maskeren. Ook wordt aanbevolen om te bewegen na inname. Na de 5e dag zou je de hoeveelheid kunnen afbouwen. Elke dag wat minder.

 

Bronnen : Wikipedia , Sapas020

 

Voor Altijd Jong !
Praktische Tips,Advies en Coaching voor meer Energie,Een Mooiere Huid en een Slanker Lichaam

 3DVD-SET “VOOR ALTIJD JONG” 

VoorAltijdJong_DVD_disc

 Gratis verzending bij bol.co

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s