Quebra Pedra Thee,ook wel steenbreker genoemd,ter voorbereiding,bij de lever en galblaaszuivering ( Andreas Moritz, Hulda Clark)

QUEBRA PEDRA – STEENBREKER

De Quebra Pedra , de oorspronkelijke latijnse benaming is ‘Phyllanthus niruri’
Daarnaast nog bekend onder vele andere namen uit de verschillende dialecten zoals:
Chanca Piedra, Arranca-Pedras, Punarnava, Amli, Bohnya, Bhoomi Amalaki,Creole-Senna, daun marsian, Yerba de San Palo, Stonebreaker, Carry-Me-Seed, Gale-Wind-Grass en Hurricane Weed , om er maar eens een paar te noemen.
Vooral de naam ‘stonebreaker’ is zeer treffend te noemen. De
naam ” Steenbreker ” dankt dit kruid aan het feit dat het naar verluidt de mogelijkheid bezit om nier- en galstenen te vernietigen.

De Quebra Pedra keert jaarlijks terug en groeit tot de hoogte van zo’n 30-40 centimeter. De gehele plant wordt gebruikt voor medicinale doeleinden en komt het meest voor in het Amazone gebied en andere tropische landen over de gehele wereld.Het meest in vochtige en regenachtige kuststreken van regenwouden,en tropische gebieden zoals,de Bahama’s,China & Zuid-India .
Phyllanthus is een grote familie planten uit ca. 600 verschillende soorten, struiken, bomen en kruiden. Dit is ook reden waarom de quebra pedra nog wel eens met soortgenoten wordt verward en waarom in de negentiger jaren de gehele familie opnieuw ingedeeld werd, om verdere verwarring te voorkomen. Wel is de quebra pedra plant de enige in de gehele familie met deze specifieke en unieke geneeskrachtige eigenschappen, waarvoor ze, zoals u ongetwijfeld zult begrijpen, zeer geliefd is. We gaan in de rest van dit blog u proberen te laten zien en begrijpen waarom deze plant zo bijzonder en uniek is.

Wat doet Quebra Pedra?

De grote verscheidenheid aan geneeskrachtige eigenschappen van deze wonderlijke plant, heeft niet voor niets geleid tot een indrukwekkende reputatie onder zowel de plaatselijke bevolking, als ondertussen ook in het Westen. De meeste bekende reden waarom mensen zich vaak wenden tot het consumeren van deze plant, staat in verband met het ontstaan van nierstenen of andere nierklachten en klachten over de urinewegen. Onze nieren hebben de functie om ons lichaam te zuiveren van gifstoffen. De nieren doen dit in samenwerking met de lever en zorgen gezamenlijk voor het zuiver maken en houden van ons bloed. Met name de nieren zijn gespecialiseerd in het filteren en verwerken van mineralen, zoals bijvoorbeeld ook zouten. Met name laatstgenoemde factor kan aanleiding zijn voor nier gerelateerde problematiek, welke dan kan leiden tot de bekende nierstenen. Een niersteen is eigenlijk niets anders dan een kristal wat zich vormt in onze urinewegen. Dit komt omdat bepaalde stoffen oververzadigd raken in onze urine, mogelijk omdat onze nieren ze niet of niet in zulke grote hoeveelheden kunnen verwerken. Deze stoffen zetten zich om in kristallen en deze kristallen kunnen tot dusdanige grootte groeien, dat ze een obstructie veroorzaken in de urinewegen, waardoor het moeilijk en pijnlijk wordt om te urineren. Deze kristallen of stenen kunnen zich op meerdere plekken in ons lichaam vormen en bevinden en in samenhang met de plaats waar ze zich bevinden, noemt men ze nier-, gal-, blaas of ook wel ureterstenen. Quebra pedra wordt al lang gebruikt door de plaatselijke inheemse bevolking in de Amazone. De plant wordt in dit gebied niet alleen tegen kristalvorming in de urinewegen ingezet, maar bijvoorbeeld ook als algemeen pijn en koortsverlagende middel.

Quebra Pedra of ook wel chanca piedra genaamd, welke beiden ‘ stonebreaker’ beteken in zowel het Portugees als het Spaans, heeft als kruid een zeer indrukwekkende geschiedenis en reputatie als het gaat om het helen van allerlei fysieke kwalen. Over de gehele wereld wordt dit kruid voor dezelfde doeleinden gebruikt door de plaatselijke bevolking, zowel de inheemse als de moderne bevolkingsgroepen.

Quebra pedra is bijzonder rijk aan voedingsstoffen en andere gezondheid bevorderende elementen. Veel van deze bijzondere en actieve bestanddelen worden toegeschreven aan biologisch actieve liganden, glycosiden, alkaloïden, flavonoïden, ellagitannines en fenylpropanoïden, welke te vinden zijn in het blad, de stengel en wortel van de plant. Ook komen er lipiden, sterolen en flavonolen ook voor in deze bijzondere plant. Eén van de volgende en eerder nog niet genoemde bijzonderheden van deze plant, is het feit dat het de vorming van kalkvormende organismen tegen gaat. Deze microscopisch kleine koraalachtige organismen worden op dit moment ook wel nano-bacteriën genoemd. Er bestaat volgens meerdere onderzoeken een duidelijk verband tussen deze micro-organismen en de vorming van gal- en nierstenen, alsook ontstekingen in het menselijke lichaam. Met name de productie van zogenaamd ‘slecht calcium’ zou door deze organismen worden bevordert in de vorm van de zogenaamde ‘kalkzouten’. Veel aandoeningen bij mensen, maar ook bij verschillende diersoorten, staan in verband met het ‘ verkalken’ van bepaalde organen. Dit kunnen zowel de nieren, de aderen, de borst alsook de pijnappelklier zijn.  Dit is van groot belang, want aderverkalking, als gevolg van ‘slecht calcium’, kan leiden tot het spontaan springen of knappen van de bloedvaten. Als dit bijvoorbeeld in de hersenen of het hart gebeurt, kan dit fatale en dodelijke gevolgen hebben. Ook is het reinigen van onze pijnappelklier van dit soort kalkzouten van groot belang.
De pijnappelklier is mede verantwoordelijk voor de aanmaak van zeer belangrijke hormonen, zoals melatonine en serotonine. Eerst genoemde is zeer belangrijk voor het reguleren van ons bioritme, alsook voor de ontwikkeling van seksualiteit in de pubertijd. Laatst genoemde is een zeer belangrijk hormoon wat zorg draagt voor het feit dat we ons gelukkig en onbezorgd voelen. Iets waar vele mensen in tijden zoals deze bijzonder veel behoefte aan hebben.

CONTRA INDICATIES :

Quebra pedra blijkt mogelijk de volgende contra indicaties te kunnen bewerkstelligen in het menselijke lichaam, welke alleen voorkomen bij zeer intensief en regelmatig gebruik van dit kruid.
Quebra pedra heeft een aangetoond bloeddrukverlagend effect. Daarom is het zeer belangrijk voor mensen met een hartaandoening en/of mensen die medicatie voor hartaandoeningen gebruiken, om overleg te plegen met hun arts. Het gebruik van quebra pedra kan namelijk een contra indicatie veroorzaken bij het gebruik van verschillende vormen van medicatie.
Quebra pedra zorgt mogelijk voor het ontregelen van de menstruatiecyclus en is daarnaast een middel gebleken wat bij hoge doseringen in staat is om spontane abortus op te wekken. Daarom is dit een middel wat wij absoluut afraden om te gebruiken in tijden van zwangerschap of bij een onregelmatige menstruatiecyclus. Het heeft namelijk baarmoeder ontspannende eigenschappen, wat mogelijk een verhoogd risico oplevert voor het zich voordoen van een spontane abortus.
Quebra pedra blijkt in hoge doseringen een remmend effect op de vruchtbaarheid van vrouwen te hebben. Dit is gebleken in meerdere studies bij dieren (muizen en ratten). Hoewel dit effect niet gedocumenteerd is bij mensen, wordt het gebruik van dit kruid tijdens de zwangerschap of tijdens de periode waarin een vrouw zwanger wenst te worden afgeraden. Het lijkt erop alsof dit kruid anticonceptieve eigenschappen bezit, al mag het niet op die manier gebruikt worden, omdat de anticonceptieve werking waarschijnlijk niet sterk genoeg is om te voorkomen dat iemand zwanger wordt.
Quebra pedra lijkt een hypoglycemisch effect te hebben op dier en mens. Het is contra-indicerend voor mensen met hypoglykemie. Diabetici dienen hun arts te raadplegen voor ze dit middel in combinatie met hun medicatie gebruiken en indien tot consumptie wordt overgegaan, dit ook in overleg met hun arts of specialist dienen te doen en onder strikte controle te blijven.
Quebra pedra heeft sterk vocht afdrijvende eigenschappen. Daarom is het een middel wat met mate moet worden genomen als men problematiek kent omtrent de hoeveelheid lichaamsvocht. Ook bestaan er bepaalde medische aandoeningen, waarbij het gebruik van sterk vocht afdrijvende middelen zoals quebra pedra wordt afgeraden. Raadpleeg uw arts of specialist als u twijfelt over het gebruik van dit kruid. Langdurig en intensief gebruik van dit kruid kan namelijk leiden tot de ontregeling van het evenwicht in mineralen en elektrolyten in het menselijke lichaam. Ook kan het leiden tot dehydratie van het lichaam. Er zijn nog nooit dergelijke problemen gerapporteerd tijdens onderzoeken, maar deze duurden allemaal drie maanden of korter. Mocht u langer op zeer regelmatige basis gebruik willen maken van dit kruid, doet u dit dan in overleg met uw arts of specialist om toekomstige problematiek zo veel en goed mogelijk te voorkomen.

Quebra Pedra hoe te gebruiken :

Het gaat hier om een gedroogd kruidenextract van de quebra pedra plant, waar zowel de theezakjes, alsook de capsules mee zijn gevuld. De capsules dient men 2 keer per dag te slikken (1-2 capsules) en tot slot wordt aangeraden de thee 2-3 keer per dag te drinken. Dit gaat in dit geval elke keer om één kop thee en niet meerdere, als is dat zeker mogelijk en aan te raden in het geval u last heeft van ziektebeelden waar quebra pedra u mogelijk bij kan ondersteunen. Doet u dit altijd in overleg met een specialist of arts, mocht u deze thee consumeren ter bestrijding van zeer specifieke fysieke klachten. We raden u aan ook voorzichtig te zijn met het slikken van meer capsules dan wordt aangeraden.

BRONNEN : WIKIPEDIA, SUPERFOODLEVEN.NL , RIO

*****************************

Quebra Pedra, ook wel Steenbreker genoemd bereidt de lever en galblaas voor op een optimale verwijdering van lever- en galstenen bij de lever en galblaaszuivering volgens de methode van Andreas Moritz en Hulda Clark. Het lost verkalkte (gecalcifeerde) stenen op, maakt stenen kleiner en breekt aan elkaar vastgeklonken stenen los. Hierdoor zijn stenen makkelijker af te voeren. Bij oude vastgeklonken stenen is Quebra Pedra echt een aanrader!

    GEZONDE PRODUCTEN                                      

ZIJN O.A. TE BESTELLEN BIJ

ONDERSTAANDE GEZONDHEIDSWINKEL

Bewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s