OLIJFOLIE ,een van de meest gezondste oliën,blijkt ook nog eens een pijnstillende stof te bevatten

De Weegschaal GezondheidsWinkel
MEER DAN 500 SOORTEN THEE
Alka Greens

OLIJFOLIE

 

Olijfolie
Dat een mediterrane maaltijd met olijfolie, lekker is en bijdraagt aan een uitgebalanceerd voedingspatroon, weet men al langer.De oude Grieken bijvoorbeeld noemden olijfolie “ vloeibaar goud ”, en dit veelgeprezen voedingsmiddel maakte een essentieel onderdeel uit van hun voedingspatroon. Nieuw is de ontdekking van een stofje in Olijfolie uit eerste persing (extra vergine) met vergelijkbare eigenschappen als ibuprofen.Het gaat om de stof oleocanthal, aldus volgens, onderzoek van de universiteit van Philadelphia in de Verenigde Staten. Dit was te lezen in een van de editie’s van het wetenschappelijk tijdschrift Nature.

Olijfolie is rijk aan  een breed palet aan natuurlijke interessante voedingsmiddelen met dito eigenschappen, zoals bijvoorbeeld, enkelvoudig onverzadigde vetzuren (ca.70%) , meervoudig onverzadigde vetzuren (ca.8%), tocoferolen ( Vitamine E ), fenolen, sterolen ……etc. Van het blad en de vrucht van de olijfboom is ook bekend dat zij een natuurlijke resistentie tegen ‘aanvallen’ van bacteriën en insecten hebben. 

De kwaliteit van en de hoeveelheid gezonde voedingsstoffen in olijfolie is van een aantal belangrijke factoren afhankelijk, waaronder het klimaat en de grond waar de olijfboom in groeit, de olijfboomsoort, de oogsttijd en de productiemethode. Het wordt aanbevolen om altijd koudgeperste extra virgin olijfolie te kopen en deze bij voorkeur rauw te gebruiken, bijvoorbeeld op salades of als dip. Als je dagelijks twee eetlepels olijfolie aan je voedingspatroon toevoegt profiteer je optimaal van alle gezondheidsvoordelen die olijfolie biedt. Bewaar olijfolie altijd op een donkere plek, zoals bijvoorbeeld in je keukenkastje, want een onderzoek gepubliceerd in de New Scientist liet zien dat na een jaar tot wel 30% van de anti-oxidanten van extra virgin olijfolie verloren gaan als je het blootstelt aan licht. Nog beter is om alleen extra virgin olijfolie te kopen die in donkergekleurde flessen zit, dan loop je geen risico dat de voedingswaarde van je olijfolie achteruit gaat.

Bronnen : Wikipedia, Jessevandervelde.com, Wetenschap24.nl

Voor Altijd Jong !
Praktische Tips,Advies en Coaching voor meer Energie,Een Mooiere Huid en een Slanker Lichaam

 3DVD-SET “VOOR ALTIJD JONG” 

VoorAltijdJong_DVD_disc


button-meer-receptengezonde groene smoothie recepten

 

 

het 7x7 receptenboek begin direct met afvallen

Van Avocado Olie tot Z BolCom 

Gratis verzending bij bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s